20 000 pingisbollar fick fel färg – skickades tillbaka

Inför bordtennis-VM i Halmstad som inleds på söndagen upptäcktes ett mindre fel.

Några av de 20 000 bollarna hade fel vita färg och efter att ha granskat dem en och en kunde de felaktiga skickas tillbaka till Japan, skriver Hallandsposten.

Lag-VM i bordtennis avgörs under några dagar i Halmstad och i förberedelserna för evenemanget har allting granskats minutiöst.

Men trots noggrannheten dök en smärre fadäs upp. Leverantören av bordtennisborden och bollarna insåg en stor del av de 20 000 levererade bollarna inte hade rätt färg.

Eftersom det är noga med detaljerna flög leverantören över ett antal representanter från Japan till Halmstad som på plats fick granska varje boll för sig.

– De fick lite hjälp av oss här, så de var väl cirka tio stycken som jobbade med det, men det tog sin lilla tid, säger Johnny Ewerstein, VM-projektledare till Hallandposten.

Sorterade med ögonen

Eftersom det handlade om ett misstag med färgen kunde de felaktiga bollarna sorteras bort bara genom att titta på dem.

De nya bollarna, som förhoppningsvis är rätt, har levererats med Johnny Ewerstein håller det inte för omöjligt att även de bollarna ska dubbelkollas.

Lag-VM i bordtennis inleds på söndagen och pågår till 6 maj.

Omkring 12 500 biljetter har sålts till evenemanget men sändningarna på tv väntas locka 400 miljoner tittare över hela världen.

De 600 spelarna kommer från 87 länder och deras framgång och motgång kommer att följas av drygt 350 ackrediterade journalister.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/20-000-pingisbollar-fick-fel-farg-skickades-tillbaka/

kommentarer