Kultur och Nöje

Agent 007 – med rätt att köra
Motor (TT)
Aston Martin, Jaguar, Range Rover och Land Rover. Det är en imponerande fyrklöver med de allra häftigaste, snabbaste och lyxigaste vrålåken som medverkar i nya James Bond-filmen ”Spectre”.
Hisnande nattliga färder på Roms månbelysta gator varvas med skurkjakt i de österrikiska alperna. Precis som det ska vara, enligt Bondexperten Anders Frejdh.
– En Bondfilm utan häftiga och spektakulära biljakter är ingen riktig Bondrulle, säger han.
Inget bilmärke är mer förknippat med agent 007 än Aston Martin, som rattades första gången av Sean Connery i ”Goldfinger”, 1964. Den nya filmens titel, ”Spectre”, är namnet på skurkorganisationen som förekommer i sex av de sju första Bond-filmerna.
– Det är en ikonisk organisation som legat på is under en massa år, men som nu får en ny renässans, säger Anders Frejdh.
Ultimata bilen
Daniel Craig rattar en Aston Martin DB10, som specialbyggts för ”Spectre” av bilmärkets egen personal, i nära samarbete med filmens regissör Sam Mendes. Målet: att skapa den ultimata bilen för världens mest berömda spion.
– Den nya bilmodellen lanseras i samband med filmen, säger Anders Frejdh, och tilllägger att tio exemplar gick åt under inspelningen.
Även skurken Hinx Jaguar C-X75 har ansenliga hästkrafter under motorhuven och det blir

Läs mer här:

kommentarer