67-åring döms till fängelse – efter fartkamerans bilder

Han pekade finger åt fartkamerorna – och blockerade dem från att läsa av hans hastighet.

Nu mannen från Storbritannien dömts till fängelse.

En affärsman i Storbritannien har dömts till fängelse för att ha monterat en laserstörare på bilen, i syfte att undgå fartkameror – samt för att ha svurit och gestikulerat mot kameran i fråga, rapporterar tidningen The Sun.

På bilder kan man se hur mannen pekar finger i samma ögonblick som han medvetet förhindrar att hans hastighet dokumenteras av hastighetskameran.

Här ses mannen peka finger åt kameran.Foto: SWNS

Blånekade

I veckan har mannen varit kallad till rättegång.

Det handlar om tre tillfällen i december då mannen ska ha pekat finger åt fartkamerorna längs samma motorväg.

När mannen fick reda på att han var under utredning kastade han laserstöraren och hävdade att det inte var han på bilderna, samt att han vid tidpunkten befann sig på en helt annan plats i landet

Döms till fängelse

Men efter en tid erkände mannen att han använt laserstöraren, och att det var han som pekade finger åt fartkameran. För det dömdes han till åtta månaders fängelse.

Mannen döms även till körförbud under ett års tid.

Man har inte kunnat fastställa exakt hur fort mannen körde, utan han döms för att ha blockerat fartkameran och uppvisat ett beteende som antyder att han var fullt medveten om att han gjorde fel.

Ett av flera tillfällen då mannen fångades på bild.Foto: SWNS

Hånas av trafikpolis

Flera tidningar citerar domaren när han förklarar att den här typen av beteende slår hårt mot rättsväsendet och att straffat bör ses som en varning till andra som planerar att agera likadant.

Enligt trafikpolisen Andew Forth gjorde mannen tvärtemot vad man ska göra om man vill undvika att bli upptäckt.

– Att upprepade gånger gestikulera mot polisens fartkameror, samtidigt som du kör en lättidentifierad bil utrustad med en laserstörare, är ett utmärkt sätt för att få vår uppmärksamhet, säger han till tidningen The Sun, och fortsätter:

– Det är även ett utmärkt sätt för att hamna i fängelse. Som det här fallet visar är det ett allvarligt brott att lura rättsväsendet, och att det leder till fängelsestraff. 

I Sverige är det förbjudet att såväl inneha som använda utrustning vars syfte är att blockera och störa fart- och hastighetskameror.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/67-arig-man-doms-till-fangelse-for-vad-som-syntes-pa-polisens-fartkamera/

kommentarer