88-årig kvinna åkte sjuktransport – föll ur taxin och bröt höftben

När den 88-åriga kvinnan var på väg ut ur taxin började chauffören köra. Då föll hon och bröt höften. Nu åtalas chauffören som körde sjuktransporten.

– De ljuger. De var helt och hållet ute ur bilen och dörren var stängd, säger chauffören.

Han misstänks för vållande till kroppsskada men menar bestämt att han inte gjort något som helst fel. Den 88-åriga kvinnan och hennes make har en helt annan uppfattning om vad som hände den 1 februari i år.

I förhör berättar både hon och hennes make ingående om hur det gick till efter att de beställt sjuktransport från Hörseltjänst på Carl Gustavs väg i Malmö och blev körda hem.

Bröt höftbenet

Väl framme gick maken ut på vänster sida och hans hustru öppnade sin dörr och stack ut benen för att kliva ut.  Hennes make stod beredd att hjälpa henne.

Både hon och maken uppger i förhör att chauffören plötsligt började köra.

– Mamma föll ut ur bilen på trottoaren och föll så illa att hon bröt höftbenet. Hon har fortfarande mardrömmar och upplevde det som att hon var nära att bli överkörd, säger dottern till Kvällsposten.

Den 88-åriga kvinnan fick omedelbart kraftiga smärtor.

– Mamma och pappa har berättat att chauffören rusade ut och skrek förlåt, säger dottern. Han ska också ha erbjudit sig att köra mamman till sjukhus.

Smärtorna gjorde att den 88-åriga kvinnan samma dag fick åka ambulans till sjukhus. På väg till sjukhuset gav ambulanspersonalen henne dropp och smärtstillande, enlig maken.

Opererades akut

Hon opererades akut dagen efter.

I dag tre månader senare har den 88-åriga kvinnan så smått börjat hämta sig.

– Efteråt fick hon också lunginflammation, säger dottern.

Chaufförens version av vad som hände är lika detaljerad som parets. I ett förhör berättar han om hur han upplevde händelsen:

– Jag uppfattade inte att jag hade gjort något fel men jag bad om ursäkt för att detta hade hänt men inte för att jag hade gjort någonting utan för att trösta henne. Hon kanske uppfattade det som en gest av svaghet och att jag kanske vållade kroppsskador på henne, säger han.

– Jag menade bara att jag var ledsen för att hon hade ramlat och inte att det skulle ha varit mitt fel. 

Eftersom chauffören nekar blir det rättegång. Åklagaren anser att bevisen talar emot honom.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/88-arig-kvinna-akte-sjuktransport-foll-ur-taxin-och-brot-hoftben/

kommentarer