Hem / Nöje / Jon Henrik Fjällgren om brutala mobbingen: ”Blev nedgrävd, fastbunden och misshandlad”

Jon Henrik Fjällgren om brutala mobbingen: ”Blev nedgrävd, fastbunden och misshandlad”

Det är i tisdagens Réenes brygga som ett av de starkaste avsnitten hittills visas. Denna gången är det Jon Henrik Fjällgren, Martina Haag och Jonas Gardell som anländer till Réene Nybergs brygga för djupa samtal och god mat. 

Men det blir svårt att förbereda sig på vad kvällens avsnitt bjuder på. Redan under lunchen så öppnar den Mello-aktuella Jon Henrik upp om den våra mobbingen han utsattes för under hela sin bardom samt sina tonår. Samtalet inleds med att Rénee påpekar att Fjällgren ser ut att ha ett väldigt speciellt band till hennes hund.

– Du har ett väldigt speciellt band till min hund. Det är inte alla som har det, säger Renée. 

– Jag hade inte så mycket vänner när jag var liten så jag hängde mest i hundgården, berättar Jon Henrik.

– Varför hade du ingen vän, frågar Martina Haag. 

Det blir väldigt djupa samtal under lunchen med Martina Haag, Jonas Gardell, Jon Henrik Fjällgren och Réene Nyberg. Bildkälla: TV4Play

– Jag var utsatt för mobbing hela mitt liv. Redan från att jag var barn tills att jag gick i nian. Jag blev nedgrävd under jorden, fastbunden i träd och de drog av mina kläder och spikade upp dem på väggarna. 

– Men vänta nu, du blev nedgrävd i jorden? Det är ju det värsta jag hört, säger en märkart chockad Martina Haag. 

Réenes brygga
Jon Henrik berättar att han hade självmordstankar när han ställde upp i Talang 2014. ”Såg det som ett avsked”. Bildkälla: TV4Play

– Ja, de tyckte inte om mig. Jag var mörkhyad och same. Jag sa aldrig någonting till mina föräldrar då man ofta börjar tänka att det är någonting fel på mig som blev utsatt och att det är normalt, säger Jon Henrik.

Jonas Gardell berättar då om en hemsk historia där han själv blev misshandlad av åtta stycken killar. Han hade försökt att gömma sig bakom en vaktmästare som då bara sköt honom framför sig mot pojkarna. 

Martina Haag
Det är en märkbart rörd Martina Haag som lyssnar på Jon Henriks berättelse. Bildkälla: TV4Play

– Han sa ’är man med i leken får man leken tåla’, sedan satt han och drack kaffe medan jag blev misshandlad mot hans dörr. Men jag hade ju inte valt att vara med i någon slags lek, säger Jonas och fortsätter. 

– En av de viktigaste sakerna att veta när man blivit utsatt är att det kan vara eländigt nu – men så här eländigt behöver det inte vara och kommer inte vara. Det kommer att bli bättre, trots att du inte tror det nu så kommer det att bli bättre, avslutar han. 

Réenes brygga ser du onsdagar klockan 21.00 i TV4 och TV4Play. 

Läs mer…

kommentarer

Titta också

Kristin Kaspersen är vinnare av Let’s Dance 2019

Från början var de elva par och efter fredagens minst sagt spännande final står nu …