Hem / Nöje / Josefin Nilssons ex-pojkvän om dokumentären: ”Anklagas för hennes död”

Josefin Nilssons ex-pojkvän om dokumentären: ”Anklagas för hennes död”

Ainbusk-sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson hittades död i sitt hem på Gotland 29 februari 2016. I fredags skulle hon ha fyllt 50 år. På hennes 50 årsdag släpptes dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” på SVT Play.

I dokumentären kan vi höra systern Marie Nilsson Lind berätta om hur sångerskan Josefin blev psykiskt och fysiskt misshandlad under 90-talet av sin dåvarande pojkvän, som bekräftas av Nilssons vänner och kollegor. 

Men detta är något som ex-pojkvännen inte håller med om alls. Ännu har han inte gått ut och bemött kritiken om honom som florerar i sociala medier eftersom han först vill skaffa sig en överblick, rapporterar Aftonbladet.

”Tittade på den en liten stund”

För Aftonbladet berättar mannen att han ska träffa sina advokater under morgondagen, då han själv har sett en del av dokumentären och tycker att den är ”märkligt gjord”. 

– Jag tittade på den en liten stund och kan bara konstatera att den var väldigt märkligt gjord, en slags hämndaria. Men jag vill inte kommentera den än så länge. Jag vet vad som har hänt även om det är ett 20 år gammalt fall, det som dras här, säger ex-pojkvännen till Aftonbladet.

”Alldeles uppåt väggarna”

Ex-pojkvännen tycker att det han anklagas för är ”alldeles uppåt väggarna” och har reagerat på hur han framställts i dokumentären, även om han endast sett delar av den och inte hela.

– Direkt eller indirekt blir jag anklagad för hennes död, vilket ju är fruktansvärt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag förstår ju här av det som stått i tidningarna, jag har inte läst allt men hört, och inte orkat titta på hennes program heller för den delen. Men det är ju alldeles uppåt väggarna.

Dokumentären har väckt mycket känslor hos många, däribland Camilla Läckberg. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och du kan läsa mer det om här.

Läs mer…

kommentarer

Titta också

Prinsessan Madeleine firar påsk – se gulliga bilden på barnen

Glad påsk! Ja, det är prinsessan Madeleine som senaste året har delat med sig mer …