Hem / Nöje / Här beskriver Josefin Nilssons ex hur man misshandlar

Här beskriver Josefin Nilssons ex hur man misshandlar

”Älska mig för den jag är”, dokumentären om artisten och skådespelaren Josefin Nilsson har skakat och berört hela Sverige. På sociala medier dominerar kampanjerna #jagtackarnej och #brinnförJosefin. 

En stor ilska har i dagarna riktats mot Josefin Nilssons före detta pojkvän, en man hon levde med under några år på 90-talet. I dokumentären beskrivs i detalj hur han misshandlade psykiskt och fysiskt henne, och hur hon fick svåra fysiska men efter relationen. 

Mannen ska ha hotat Josefin Nilsson, skurit henne med kniv, hotat att slå sönder hennes ansikte och terroriserat henne via telefonmeddelande. Enligt dokumentären ska han också ha misshandlat henne så svårt att hon tvingats opera ryggraden. 

”Hamnar lätt i trubbel”

Men skådespelarens våldsamma förflutna är väl dokumenterat. 

2017 berättar mannen i en intervju att han har ”kort stubin”, efter att ha fått anklagelser om att bete sig opassande på sin arbetsplats Dramaten. 

I en intervju med en herrtidning 2006 berättar skådespelaren att han ofta slåss och att han har svårt att hantera sitt humör. 

– Jag var nog ganska bra på att slåss under några år, och fick praktisera det rätt mycket. Har man den inställningen som jag har, att aldrig backa undan, så hamnar man lätt i trubbel. Speciellt om det är alkohol inblandat och om man har den här ”ta plats”-attityden som folk retar sig på, berättar skådespelaren i intervjun. 

Enligt Expressen ska skådespelaren också mordhotat Josefin Nilsson på en restaurang i början av 00-talet, något mannen nekar till, och menar att Nilsson hittat på. 

”En smäll ska du ha…”

Nyheter24 har även tagit del av en intervju från 90-talet, där mannen får frågan om sitt aggressiva beteende. Han får då en fråga hur en ”dansk skalle” går till. 

– En dansk skalle går till så här att det benet man har här (skådespelaren pekar på sitt eget pannben, reds anm.) – det slår man så hårt man kan på näsbenet på den andre. Det gör mycket ont, och i regel blöder man näsblod. I värsta fall, om man slår riktigt hårt kan man bryta näsbenet, säger mannen i tv-intervjun. 

Klippet kan du se i videon längst upp i artikeln. 

Men skådespelaren får också frågan varför han slåss överhuvudtaget. Han får det då att låta som att det ibland är enda utvägen.

– Många gånger ser jag det så här att… vad fan ska jag stå här och snacka med dig för? En smäll ska du ha, säger mannen då i intervjun. 

Josefin Nilssons modiga ord under rättegången: ”Hon såg rakt på honom”

Läs mer…

kommentarer

Titta också

Prinsessan Madeleine firar påsk – se gulliga bilden på barnen

Glad påsk! Ja, det är prinsessan Madeleine som senaste året har delat med sig mer …