Hem / Nöje / Josefin Nilssons syster om reaktionerna: ”Lynchstämning”

Josefin Nilssons syster om reaktionerna: ”Lynchstämning”

Den 22 mars i år skulle sångerskan Josefin Nilsson ha fyllt 50 år. Det uppmärksammades av SVT med filmen ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

I dokumentären framkommer en mörkare del av sångerskans liv – nämligen att hon misshandlades svårt av en man hon hade relation med. 

Filmen har väckt starka känslor och hashtaggen #brinnförjosefin blev snabbt viral. 

Marie Nilsson Lind, Josefins syster, beskriver tiden sedan dokumentären släpptes som ”omtumlande”, i ett besök hos Morgonstudion i SVT. 

 Både fantastisk och väldigt sorglig. Jag känner en enorm lättnad eller stolthet över att Josas ord har fått komma ut, att hennes röst har fått bli hörd. Att hon blir ihågkommen, säger Marie Nilsson Lind. 

Josefin Nilsson
Tillsammans med sin syster, Marie Nilsson Lind, startade Josefin Nilsson upp popgruppen Ainbusk, med Annelie Roswall och Birgitta Jakobsson. Bildkälla: Mats Andersson / TT

”Sådan här lynchstämning hade Josa inte tyckt om”

Mycket ilska har riktats mot Josefin Nilssons ex-pojkvän. Tingsrätten dömde honom till tre månaders fängelse för misshandel, olaga hot och överträdelse av besöksförbud. Straffet sänktes sedan av hovrätten till villkorlig dom. 

Marie Nilsson Lind tycker att den starka ilskan som visat sig på sociala medier efter dokumentären kan kännas obehaglig. 

– Jag tycker det är otäckt med den här mobben som blir. Min bror till exempel har fått höra att om det var min syster skulle jag åkt upp och tagit saken i egna händer. Sådan där lynchstämning skulle inte Josa tyckt om, säger hon.

Hon fortsätter:

– Så ska vi väl ändå inte ha det i vår värld, så vill man ju inte ha det. Sedan är ju människor upprörda och om det var ett starkare system som skyddar oss skulle det kanske kännas mer rätt hur saker och ting föll ut.

Josefin Nilssons ex-pojkvän är en känd skådespelare som länge har varit verksam på Dramaten. I förra veckan meddelades det att den föreställning där han nu medverkar kommer att ställas in. Det kan du läsa mer om här! 

Dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” finns på SVT Play

Läs mer…

kommentarer

Titta också

Adele och maken Simon Konecki skiljer sig efter tre år som gifta

Världsartisten Adele och hennes man Simon Konecki går skilda vägar efter tre års äktenskap, rapporterar The …