Hem / Nöje / ”Störst av allt”-profilens hårda ord: ”Det är rasistiskt”

”Störst av allt”-profilens hårda ord: ”Det är rasistiskt”

Den 22-årige skådespelaren fick nyligen sitt genombrott i den svenska Netflix-succén. Men samtidigt som serien släpptes syns Suheib Saleh som sjukvårdsappen Krys ansikte utåt. 

I en artikel av tidningen Resumé ifrågasätter man Krys användning av skådespelaren i reklamen, eftersom han samtidigt spelar knarklangare i ”Störst av allt”. Tidningen vill problematisera hur väl det stämmer överens med de tjänster som Kry erbjuder. 

– De valde att skriva om den svarta skådisen som spelar knarklangare i Sveriges största tv-serie just nu, och så skrev dom om hur jag är förknippad med min roll och därmed inte skulle vara lämplig att göra reklam för ett företag som Kry. Jag har bara en fråga: ”Sen när har det varit ett problem för någon med mitt yrke?”. Det är rasistiskt, säger Suheib Saleh till Aftonbladet.  

Resumés chefsredaktör Fredrik Svedjetun har via sms till Aftonbladet svarat på kritiken. 

”Resumé är en branschtidning som skriver om reklam, varumärken och marknadsföring. När en person som har rollen som knarklangare i en av Sveriges största serier samtidigt dyker upp som reklamfigur hos ett vårdföretag så uppstår en i vår värld intressant krock. Vi pratade med Kry om hur de såg på detta. Det är inget konstigt”, skriver han. 

MER OM STÖRST AV ALLT: Störst av allt-författarens krytpiska svar angående en ny säsong

Läs mer…

kommentarer

Titta också

7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

Då var dagen här. Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen …