Hem / Nöje / Ordningsvakt från Kanal 5-programmet ”Tunnelbanan” häktad

Ordningsvakt från Kanal 5-programmet ”Tunnelbanan” häktad

En ordningsvakt känd från tv-programmet ”Tunnelbanan” har häktats misstänkt för att ha skyddat en gängledare, skriver Expressen.

Det var i februari som polisen jagade en bil strax utanför Stockholm. Två personer greps av polisen, men ett 20-tal maskerade ungdomar omringade polispatrullen och lyckades frita personerna, något som Aftonbladet har rapporterat om.

I bilen hittades automatvapen och en hel del pengar. En av de personer som anhölls i sin frånvaro var en gängledare som har förekommit i flera andra brottsutredningar. Bland annat har han blivit förhörd efter en dödskjutning i Jakobsberg. Han ska även räknas som en central aktör inom den organiserade brottsligheten.

En ordningsvakt känd från Kanal 5:s ”Tunnelbanan” sitter nu häktad. Bildkälla: Tomas Oneborg/SvD/TT Bild

Gängledaren nära vän med ordningsvakten

Enligt Expressen så ska polisen med hjälp av övervakningskameror ha sett hur ordningsvakten kört sin bil, och i baksätet ska det då ha suttit en person gömd av en filt. 

I torsdags gjorde polisen en razzia mot ordningsvaktens lägenhet, där de misstänkte att gängledaren ska ha hållit sig gömd sedan i februari. 

Både ordningsvakten och gängledaren häktades under fredagen. Ordningsvakten är på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

– Min klient förnekar brott och helt ärligt så förstår inte vi vad det är min klient ska ha gjort. Min klient mår dåligt och vi tycker att situationen är beklaglig, säger ordningsvaktens advokat Slobodan Jovicic till Expressen.

Enligt Expressen är gängledaren och ordningsvakten väldigt nära vänner. 

Läs mer…

kommentarer

Titta också

7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

Då var dagen här. Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen …