Hem / Nöje / Efter Laila Bagges avslöjande: ”Fått 350 meddelanden”

Efter Laila Bagges avslöjande: ”Fått 350 meddelanden”

Det var i måndags som Laila Bagge, 46, öppnade om upp exets misshandel i podcasten ”Roger & Laila”. Den tidigare pojkvännen ska ha fysiskt och psykiskt misshandlat tv-profilen under deras förhållande.

– Jag var livrädd. Att han skulle komma efter mig, sa Bagge då i podden.

Fått 350 meddelanden

Nyheter24 träffade Bagge, som är högaktuell för en ny säsong av Lailaland, där hon berättade om vilka reaktioner hon har mottagit efter avslöjandet.

– Jag har bara fått positiva reaktioner från mängder med kvinnor, runt 350 stycken. Jag har fått mejl, kommentarer, där de skriver att de är glada över att jag berättade om det, säger hon till Nyheter24.

Tv-profilen säger att hennes situation var allt annat än unik och att många kvinnor befinner sig i liknande förhållanden.

– De är inte ensamma. För ofta känner man sig väldigt ensam när man går igenom en sådan sak, säger hon.

Kändes rätt efter metoo

Bagge hade aldrig tänkt tanken att berätta om misshandeln, men ända sedan metoo-rörelsen uppdagades så kändes det rätt att gå ut med det i media.

– Det var ju väldigt längesen, men samtidigt får man den här känslan att det kanske är någon annan som råkar illa ut, säger hon.

Laila Bagge
Laila Bagge har fått hundratals meddelanden från kvinnor.

Finns det någonting som du inte skulle prata om i till exempel podden?

– Det finns alltid saker. Men allt handlar också om man är redo. Det här med att jag levde i ett destruktivt förhållande var jag inte redo att prata om förrän nu. Det har gått tio år. Så det finns självklart saker som jag inte vill prata om nu, men som jag kanske säger om några år. Det är också familjemedlemmar och andra människor som man måste ta hänsyn till.

Läs mer…

kommentarer

Titta också

7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

Då var dagen här. Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen …