Hem / Nöje / Leo ”Kinesen” Carmona från Kartellen släpps fri

Leo ”Kinesen” Carmona från Kartellen släpps fri

Hiphopstjärnan Leo ”Kinesen” Carmona var en av de som grundade Kartellen tillsammans med Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset

Sedan år 2005 har Carmona suttit i fängelse efter att han dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord. Straffet har han den senaste tiden suttit av på Skänningeanstalten i Linköping.  

Nu står det klart att hans livstidsdom kommer att bli tidsbegränsad, och enligt Aftonbladet kan Carmona friges år 2021.

Leo var med och grundade rapgruppen Kartellen. Bildkälla: Jacob Zocherman/SvD/TT Bild

Arash Raoufi är Carmonas advokat, och till Aftonbladet berättar han om sin klients känslor efter att ha fått beskedet. Han beskriver att Carmona är lycklig efter beslutet som togs av Örebro tingsrätt.

– Det han ser fram emot allra mest nu är att få tillbringa tid med familjen. Men också vardagliga saker som vi tar för givna, som att kunna sova ut hemma i sin bostad och att få äta det man vill. Enkla saker som vi på utsidan tar för givet, men som för dem på insidan betyder allt. Och givetvis kommer även musiken att stå i fokus, säger Raoufi till Aftonbladet.

Leo Carmona
Leo Carmona har suttit inne i 15 år. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Erkände Arlandarånet

Det var i juli år 2002 som ett av de största rånen i svensk kriminalhistoria ägde rum. Tre beväpnade män körde fram mot ett flygplan som precis hade landat vid utgång 35 på Arlanda. Planet var lastat med utländsk valuta som skulle fraktas till växlingskontor i Sverige, och de maskerade männen överföll och sköt mot väktarna.

Sedan lastade de in cirka 44 miljoner kronor i sin bil och försvann. Pengarna har aldrig återfunnits, och trots att polisen har haft sina misstankar har ingen kunnat dömas för det spektakulära rånet.

Arlanda flygplats
Såhär såg det ut dagen efter det väpnade rånet vid utgång 35 på Arlanda flygplats. Bildkälla: Andreas Bardell/TT Bild

I juli 2017 – 15 år efter att rånet hade ägt rum – så preskriberades det. En månad efter så erkände Carmona i en intervju med ETC att han både planerade och utförde rånet.

– Jag planerade det och var med och utförde det. Och jag ångrar det djupt, det har förstört mitt liv. Jag kommer att kontakta väktarna som utsattes och be om förlåtelse, sa han då till ETC.

Läs mer…

kommentarer

Titta också

7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

Då var dagen här. Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen …