Hem / Nöje / Här är allt du vill veta om Michela Pace i Eurovision

Här är allt du vill veta om Michela Pace i Eurovision

Eurovison Song Contest är i full gång! Och med så många bidrag att hålla koll på så kan man behöva lite hjälp på traven. 

Därför har Nyheter24 samlat på enkel fakta som gör vem som helst till en riktig Eurovision Song Contest-expert, vi hjälper dig ha koll på tävlingen – inklusive artisterna.   

Denna gång kollar vi in Michela Pace, som framför Maltas bidrag ”Chameleon”. 

Född och uppvuxen i ”Maltas dolda juvel” 

18-åriga Michela föddes på ön Gozo. Hon växte upp i staden Victoria, som består av sammanlagt 7 000 invånare. 

Har musiken i blodet

I sitt bidrag ”Chameleon” visar Michela tydligt upp sin musikaliska begåvning – både när det kommer till röstkontroll och med ett fantastiskt röstomfång. 

Och med tanke på hennes familj så är det kanske inte så konstigt att hon blivit en så stark lysande stjärna. 

Hennes mamma är nämligen körsångerska och hennes pappa spelar valthorn. I släkten har hon även flera dirigenter. 

Vann i The X Factor – fick vara med i Eurovision

I år premiärar Michela i Eurovision, men det är inte den första storskalige musiktävling hon bidragit i. Michela tävlade nämligen i The X Factor Malta 2019 – och kammade hem en första plats!

Förutom äran innefattade vinsten också att hon blev den som fick tävla i årets Eurovision – en riktigt storslagen seger.    

Michela har siktat in sig på Eurovision tidigare

Ikväll tävlar Michela i Eurovisions andra deltävling mot 17 andra konkurrerande bidrag. Bland dem finns ingen mindre än vår egna John Lundvik som framför ”Too Late For Love”. Men hon har tidigare försökt få chansen att tävla i den europeiska musiktävlingen. 

2017 anmälde hon bidraget ”Cruise Control” till uttagningen om en chans att representera landet i ESC. Dessvärre kom det inte vidare då. 

Michela är en av de tio bidragen som tippas hamna i topp tio. Detsamma gäller för det svenska bidraget. Men exakt vilka platser tippas de hamna på? Och vilket bidrag tippas hamna på första plats? Här får du svaren. 

Ikväll är det dags för ESC andra deltävling. Har du koll på vilka bidrag som tävlar? Här kan du se när ditt favoritbidrag går på, vilken tid tävlingen börjar och lyssna igenom alla bidrag.

Läs mer…

kommentarer

Titta också

7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

Då var dagen här. Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen …