AIK höll på att tappa matchen efter huvudtacklingen: ”Onödigt nervöst”

By Henrik Skoglund

AIK såg ut att ha full kontroll på tillställningen hemma på Hovet mot Tingsryd. Då inträffade en situation som fick hemmalaget att tappa fokus och släppa in motståndarna i matchen. AIK kunde tillslut vinna med 3-1 efter att Anton Holm blivit tvåmålsskytt.

AIK skapade många chanser matchen igenom, men målvakten Niklas Rubin räddade sitt lag vid flertalet tillfällen. Men när Anton Holm i powerplay styrde in ett skott från Éric Castonguay kunde inte Rubin göra så mycket.
— Jag lägger en enkel passning till Castonguay som skickar in den på kassen och sen är det bra jobb av Holm också, sa Erik Nyström som också fanns med i förarbetet till C More i pausen.

INLEDDE SVENSKA KARRIÄREN I TINGSRYD

Éric Castonguay har ett förflutet i Tingsryd och för honom var det speciellt att möta sin gamla klubb.
— Jag har så många minnen från Tingsryd och uppskattar min tid där, sa kanadensaren som gjorde 40 poäng för smålänningarna 2015/2016.

I den tredje perioden ökade Erik Nyström på till 2-0 och då var känslan att matchen var vunnen. Men…

En huvudtackling från Tingsryds Axel LevanderHenrik Marklund tände känslorna rejält. Marklund fick ledas av isen och händelsen renderade inte i någon utvisning.
Det retade upp AIK rejält som verkade tappa fokus och Tingsryd tog över mer och mer.

ETT RIBBSKOTT FRÅN KVITTERING

Brian Salcido spräckte Linus Lundins nolla med lite mindre än fem minuter kvar och med utplockad målvakt strax senare prickade Mathieu Tousignant ribban. I samma sekvens drog Tingsrydsforwarden på sig en utvisning och i efterföljande powerplay kunde Anton Holm med sitt andra mål för kvällen fastställa slutresultatet till 3-1.
— Det blev lite onödigt nervöst i slutet.

Läs mer här: AIK höll på att tappa matchen efter huvudtacklingen: ”Onödigt nervöst”

kommentarer