AIK tog SHL-skalp direkt – nyförvärven levererade

By Uffe Bodin

AIK fick en fin start på försäsongen. Mot SHL-motståndaren Örebro blev det seger med 4–2 i Märsta, efter att några nyförvärv bidragit till vinsten.

Viktor Ekarv och Anton Holm tillhör två av de mest spännande nyförvärven i AIK inför den här säsongen. Ekarv spelade för klubben som junior, fick ett genombrott i Hockeyallsvenskan och värvades under 2014/15 av Luleå.

Sedan dess har 23-åringen inte fått det förväntade lyftet. Efter en trög säsong med Almtuna i fjol har han nu återvänt till AIK. Och återkomsten bådar gott. Ekarv låg med ett mål och en assist bakom rycket i kvällens 4–2-seger mot SHL-laget Örebro.

Ekarv satte 2–1 i powerplay och spelade fram Jens Jakobs till det matchvinnande 3–1-målet. Allt inom loppet av 21 sekunder i den andra perioden.

Max Lindholm sköt AIK:s första mål och Holm, ny från Södertälje, avslutade målskyttet genom att göra 4–2 i den tredje perioden. Örebros mål gjordes av Alexander Hellström och Filip Ahl.

The post AIK tog SHL-skalp direkt – nyförvärven levererade appeared first on Hockeysverige.