Anne Marie blev ett av offren: ”Var full av liv”

Tio personer omkom efter skåpbilens framfart i Toronto under natten till tisdag.

En av de döda har nu identifierats som Anne Marie D’Amico, enligt CBC News. 

– Jag kan bekräfta att en av våra anställda avlidit till följd av sina skador, säger Peter Intraligi, vd för företaget Invesco.

En skåpbil körde in i en folkmassa, på ett tätt trafikerad gatan i korsningen Yonge Street och Finch Avenue i Toronto på måndagseftermiddagen.

Tio personer omkom i samband med händelsen och ytterligare 15 personer skadades, varav fem kritiskt. 

En av de döda har nu identifierats som Anne Marie D’Amico, enligt CBC News.

Hon ska varit anställd på det amerikanska investeringsbolaget Invesco, som är beläget i området där attacken ägde rum.

LÄS MER: Skåpbil har kört in i folkmassa – tio döda

Tio personer omkom i samband med händelsen och ytterligare 15 personer skadades, varav fem kritiskt. Foto: ZOU ZHENG/XINHUA/AVALON.RED

”Var full av liv och älskade att resa”

Dödsfallet bekräftades av Peter Intraligi, vd för företaget i ett uttalande:

Våra tankar och böner är med alla de som drabbats av denna tragiska händelse. Jag kan nu bekräfta att en av våra anställda har avlidit till följd av sina skador. Av respekt för henne och familjen kommer vi inte att lämna några ytterligare kommentarer”, löd uttalandet enligt CBC News.

Kollegor ska ha blivit förkrossade av nyheten om D’Amicos bortgång, och beskriver henne som en person som alltid hade ett leende på läpparna, och som var ”full av liv, älskade att resa och att engagera sig ideellt”.

Mannen ska ha setts hålla en vapenliknande föremål i handen, och därefter skrikit ”döda mig” och ”skjut mig i huvudet” till polis på plats.Foto: XINHUA / POLARIS / XINHUA

Misstänkt skrek ”skjut mig i huvudet”

En misstänkt gärningsman kunde gripas i närområdet kort efter händelsen, och identifierades senare som 25-årige Alek Minassian.

Mannen ska ha setts hålla en vapenliknande föremål i handen, och därefter skrikit ”döda mig” och ”skjut mig i huvudet” till polis på plats.

Motivet bakom händelsen är ännu oklart. 

På tisdagen avfärdade den lokala polisen de uppgifter som gjort gällande att det skulle ha funnits ett terrormotiv bakom dådet.

– Baserat på det vi vet finns det ingenting som hotar den nationella säkerheten i nuläget, sade Mark Saunders, polischef i Toronto på tisdagen enligt the Telegraph.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/anne-marie-blev-ett-av-offren-var-full-av-liv/

kommentarer