sport Sverige stod för en makalös vändning i träningslandskampen borta mot Europamästaren Portugal.

Matchen i Funchal slutade 2-3 (2-0).
Cristiano Ronaldo var tillbaka på sin födelseö Madeira. Samtliga biljetter till den lilla arenan i Funchal såldes slut på några timmar. Befolkningen ville naturligtvis se sin store son spela på ”hemmaplan”. Han hyllades också storartat vid entrén på arenan.
Båda lagen ställde upp B-betonat från start. I Portugal var bara Ronaldo med inledningsvis i likhet med VM-kvalmatchen i lördags mot Ungern. I Sverige var det enbart lagkaptenen Andreas Granqvist som startade från elvan som inledde VM-kvalmatchen mot Vitryssland.
Sverige inledde bra och skapade ett par halvchanser, men det går inte att släppa storstjärnan Ronaldo ett ögonblick. I den 18:e minuten klev han in bakom svensk högerbacken Emil Krafth. Han tog emot ett inlägg från höger och slog bollen enkelt förbi svenske målvakten Karl-Johan Johnsson. Och Madeirapubliken hade fått se sin idol göra 1-0.

Sverige fortsatte att spela piggt och fantasirikt. Både Christoffer Nyman och Victor Claesson hade fina lägen att spräcka nollan, men i stället lyckades Andreas Granqvist i den 34:e minuten på ett inpass från Gelson Martins oturligt styra bollen i eget mål till portugisiskt 2-0.
– Vi stod upp bra i första halvlek, men tyvärr kom det oturliga självmålet, sade Granqvist till TV4 i paus.
Han byttes ut mot Pontus Jansson inför andra halvlek.

Sverige startade också andra halvlek optimistiskt. Sebastian Larsson sköt en utmärkt hård frispark strax utanför straffområdet som hemmamålvakten Marafona fick sträcka sig efter för att tippa utanför.
I den 57:e minuten kom Sverige snabbt fram i ett anfall på vänsterkanten. Isaac Kiese Thelin passade in till Christoffer Nyman som i fritt läge passade till framstormande Victor Claesson, som helt rättvist spräckte nollan till 2-1.
I samma skede tackade Ronaldo för sig och byttes ut.