”Bäckis” fick stopp på poängtorkan – utdelning för Christian Djoos

By Uffe Bodin

Nicklas Bäckström hade lämnat isen poänglös i fyra raka matcher. Den trista sviten fick 30-åringen stopp på i natt. Med ett mål och två assist hjälpte han Washingtons Capitals till en 5–2-seger mot New Jersey Devils.

Nicklas Bäckström hade en av NHL-karriärens bästa grundserier förra säsongen. Då svarade han för 86 poäng och var fyra i poängligan.

Den här säsongen har poängen inte alls trillat in i samma strida ström. ”Bäckis” gick poänglös i sju raka matcher i slutet av oktober och början av november. Den senaste tiden har han också haft svårt att få med sig poängen. Inför nattens hemmamöte med New Jersey Devils hade han fyra raka utan poäng. Men då kom ett efterlängtat trendbrott.

Svensken slog till med ett mål och två assist i nattens 5–2-seger och är därmed uppe i 31 poäng (8+23) på 39 matcher.

FÖRSTA MATCHEN I WASHINGTON EFTER TREJDEN

”Bäckis” var inte ensam svensk om att leverera för Capitals i en match där André Burakovsky faktiskt var petad. Backen Christian Djoos stod för både mål och assist och har åtta poäng (3+5) på 31 matcher under rookiesäsongen i NHL.

I New Jersey gjorde Marcus Johansson sin första match i Washington efter att ha blivit trejdad från Capitals till Devils i somras. Han hade två assist i återkomsten. Under en skadefylld första halva av säsongen har 27-åringen stått för tio poäng (5+5) på 20 matcher.

Washington – New Jersey 5–2 (2–1, 1–0, 2–1)
Washington: Tom Wilson (6) (Christian Djoos), Christian Djoos (3) (Nicklas Bäckström), John Carlson (4) (Bäckström), Matt Niskanen (3), Nicklas Bäckström (8).
New Jersey: John Moore (6) (Marcus Johansson), Travis Zajac (3) (Johansson).

The post ”Bäckis” fick stopp på poängtorkan – utdelning för Christian Djoos appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: ”Bäckis” fick stopp på poängtorkan – utdelning för Christian Djoos

kommentarer