Bäckström plockade ner Djävulen på jorden – ”Ovie” satte nionde målet

By Henrik Skoglund

New Jersey Devils hade något överraskande inlett säsongen med tre raka segrar. Inatt såg Washington och Niklas Bäckström till att sätta stopp för den sviten när man på bortaplan kunde vinna med 2-5 efter fyra poäng från svenskens klubba.

Nicklas Bäckström låg bakom Capitals första mål när han serverade T.J Oshie till 0-1 14:49 in i den första perioden. Det skulle bara vara början för 29-åringen som en bit in i den andra akten även spelade fram Alexander Ovechkin till hans nionde (!) mål för säsongen.
Taylor Hall skulle mot slutet av perioden ge Devils hopp när han i powerplay reducerade, men Jakub Vrana släckte den lilla ljusstrimman nästan omgående när han strax före pausvilan kunde öka på till 1-3.

REDUCERADE PÅ NYTT

Hemmalaget gav dock inte upp. I inledningen av den tredje perioden kom en ny reducering genom Kyle Palmieri, men T.J Oshie kunde bara minuters senare plocka tillbaka tvåmålsöverläget. Hans andra mål i matchen och för assisten stod Bäckström (hans tredje för aftonen) och Yevgeni Kuznetsov. Det var ryssens andra assist under matchen och hans tionde totalt på säsongens fem första matcher. Nytt klubbrekord.

Efter sju minuter kunde Nicklas Bäckström sätta sin fjärde poäng när han gjorde sista målet i matchen som betydde 2-5. Det innebär att New Jersey åkte på säsongens första förlust.

För tillfället leds NHL:s poängliga av Washingtontrion Ovechkin, Bäckström och Kuznetsov som samtliga har tio poäng.

SE OVECHKINS NIONDE MÅL FÖR SÄSONGEN:

The post Bäckström plockade ner Djävulen på jorden – ”Ovie” satte nionde målet appeared first on Hockeysverige.