Hem / Sport / Bästisar när de växte upp – nu spelar vännerna i samma NHL-lag: ”Det är overkligt”

Bästisar när de växte upp – nu spelar vännerna i samma NHL-lag: ”Det är overkligt”

By Anton Högsander

Efter flera omständigheter har till slut de bästa vännerna Tyler Ennis och Jared Spurgeon hamnat i samma NHL-lag. Den sista pusselbiten föll på plats den 30 juni när Tyler Ennis plockades upp av Minnesota Wild via en trejd med Buffalo.
– Alla våra vänner säger typ ”herregud, det här är overkligt”, säger Ennis till Sports Illustrated och syftar på sin livslånga vänskap med Spurgeon.

Sedan de var fem år gamla har Tyler Ennis och Jared Spurgeon varit vänner. Under deras uppväxt hängde de alltid tillsammans och bodde under en period grannar med varandra. Det innebar många övernattningar där både ishockey, tv-spel och tennis stod på schemat.

De båda drömde redan som små om att en dag ta sig hela vägen till NHL. Förhoppningarna om att vinna Stanley Cup tillsammans fanns också där.
– Om vi kunde vinna Stanley Cup tillsammans nu skulle vi kunna ge varandra bucklan. Det vore det sjukaste någonsin, säger Ennis.
– Redan nu känns allting otroligt. Att få möjligheten att spela med personen jag hade som bästa vän när jag växte upp är verkligen en speciell grej.

Under sin karriär har Ennis, som är forward, spelat 419 NHL-matcher och gjort totalt 236 poäng. Spurgeon, som valde att bli back, har hunnit med 448 NHL-matcher och skaffat ett poängfacit på 168 poäng.

Det återstår att se om duon får chansen att lyfta Stanley Cup tillsammans.
– När allting hände kändes det helt galet. Våra familjer är goda vänner, och min bror och hans bror är nära varandra. Allting är självklart spännande och vi är sugna på att dra igång allting i september, säger Spurgeon.

The post Bästisar när de växte upp – nu spelar vännerna i samma NHL-lag: ”Det är overkligt” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Bästisar när de växte upp – nu spelar vännerna i samma NHL-lag: ”Det är overkligt”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …