Hem / Sport / Belönas efter slutspelssuccén – får rejält lönelyft

Belönas efter slutspelssuccén – får rejält lönelyft

By Måns Karlsson

Jean-Gabriel Pageau har skrivit ett nytt treårskontrakt med Ottawa. Efter sitt succéartade slutspel får kanadensaren en ordentlig lönehöjning.

Han sköt bara tolv mål på 82 matcher under grundserien och fick inte det lyft som Ottawa hade hoppats på efter att han varit uppe och snuddat vid 20 mål säsongen dessförinnan. Men via åtta mål på 19 matcher i slutspelet var Jean-Gabriel Pageau en av de spelare som ledde Ottawa till en sensationell konferensfinal. Han stod bland annat för en redan nu klassisk insats när han sköt fyra mål på Henrik Lundqvist, inklusive det avgörande 6-5-målet i förlängningen, när Senators vann en av matcherna i konferenssemifinalen.

Nu får 24-åringen ett nytt kontrakt med Senators. Han har skrivit på ett treårsavtal som ger honom en snittlön på 3,1 miljoner. Ett skapligt lyft jämfört med de 900 000 dollar han hade i årslön efter det kontrakt han skrev på för bara två år sedan.

Pageau hade ansökt om att få sin lön beslutad i en skiljedomstol, men parterna han komma överens och nå en lösning innan det behövde gå så långt.

Ottawa draftade honom i fjärderundan 2011. Sedan dess har det blivit 254 NHL-matcher, med 45 mål och 56 assistpoäng som resultat.

The post Belönas efter slutspelssuccén – får rejält lönelyft appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Belönas efter slutspelssuccén – får rejält lönelyft

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …