Belöning på 50 000 kronor avslöjade misstänka ligan

Motocrosscyklar för cirka 1 miljon kronor försvann över en natt. Men när ägaren till butiken, Johan Andersson, utlovade en belöning på 50 000 kronor hände det saker.

Då hörde en anonym tipsare av sig.

– Hade inte den personen funnits hade jag inte fått tillbaka mina motorcyklar, säger Johan Andersson.

Han driver företaget MotoStar i Sjöbo, och söndagen den 5 november var ingen bra dag. Motocrosscyklar värda minst 1 miljon kronor var som bortblåsta och spåren efter tjuvarna få. 

 När Johan Andersson tittade på en övervakningsfilm kunde han se att en lastbil var inne på området natten mellan fredagen och lördagen den 3 och 4 november. På filmerna kunde man se registreringsnumret på lastbilen. Det visade sig senare att den stulits kort innan.

Han kunde också se på film hur lastbilen fullastad med stulna motocrosscyklar lämnade företaget kl 6.55 på lördagsmorgonen.  Under de första dagarna hände inte mycket. Tjuvarna verkade ha kommit undan. Johan Andersson tog till slut Facebook till hjälp men gick också ut med en belöning på 50 000 kronor. Hans inlägg delades mer än 4 000 gånger.

Foto: Polisen

Anonyma tipset

På morgonen den 15 november tog allt en snabb och för Johan Andersson lyckosam vändning. Han fick ett mejl med bild på sina stulna motorcyklar samt detaljerad information om var tjuvarna gömt stöldgodset.

Några timmar senare fick han tillbaka alla sina stulna motorcyklar som stod inne i en lagerlokal i Arlöv. Polisen har inte fått namnet på tipsaren som räddade honom.

– Hade inte den personen funnits hade jag inte fått tillbaka mina motorcyklar, säger Johan Larsson i ett förhör med polisen.

Misstankarna riktades ganska snabbt mot en person bland annat tack vare information från tipsaren.

Bland de stulna motorcyklarna fanns bland annat flera Kawasaki KX 450F.Foto: Polisen

Männen nekar till inblandning

I dag åtalades två män som misstänkta för inblandning. Åklagaren har inte kunnat knyta dem till själva stölden och åtalar dem för grovt häleri.

Männen nekar till inblandning men en av dem medger att han gav den andre tillstånd att ställa in motorcyklar i förrådet. Mannen som kom med motorcyklarna förnekar att han deltog i själva stölden.

Han har dock inte kunnat ge polis och åklagare en trovärdig förklaring till varför hans mobiltelefon spårats till Sjöbotrakten ungefär samtidigt som stölden inträffade.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/beloning-pa-50-000-kronor-avslojade-misstanka-ligan/

kommentarer