Hem / Sport / Besviken över utebliven OS-chans: ”Något jag tänkt på varenda dag i ett år”

Besviken över utebliven OS-chans: ”Något jag tänkt på varenda dag i ett år”

By Uffe Bodin

Medan Derek Roy ser ut att ta en plats i Kanadas OS-trupp är läget inte lika ljust för kedjekamraten i Linköping, Andrew Gordon. För Corren erkänner han att det är en besvikelse.
– Jag ville verkligen till OS. Det är något jag tänkt på varenda dag i ett år nu, säger Gordon till tidningen.

Det är bara två månader tills OS sätter i gång i Sydkorea och den här veckan kommer många av trupperna att falla på plats då de sista förberedande matcherna inför turneringen spelas.

Av de utländska spelarna i SHL finns det en hel del som är aktuella för spel i vinterspelen. Tungt NHL-meriterade centern Derek Roy är tillsammans med René Bourque, Djurgården, uttagen i Kanadas trupp till Channel One Cup.
– Jag känner mig absolut inte säker på en plats. Det gäller att ta chansen och visa upp sig. En sådan här chans att spela OS kommer jag aldrig mer att få. Det är ett av målen jag haft sedan i somras och det driver mig att jobba hårdare och spela bättre, säger Roy till Corren.

”DET ÄR UTANFÖR MIN KONTROLL”

Han var uttagen även till Karjala Tournament, men tvingades tacka nej på grund av skada. En som varken fick chansen då eller nu är hans kedjekamrat och landsman i LHC, Andrew Gordon. Hans OS-chanser ser därmed ganska små ut i nuläget.
– Om jag gett upp? Det är utanför min kontroll och har alltid varit, säger han till Corren.
– Jag ville verkligen till OS. Det är något jag tänkt på varenda dag i ett år nu. Så en del av mig är besviken.

Roy, 34, har gjort 21 poäng (7+14) på 23 SHL-matcher den här säsongen och är tvåa i den interna poängligan. Gordon, som var avstängd

Läs mer här: Besviken över utebliven OS-chans: ”Något jag tänkt på varenda dag i ett år”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …