Hem / Teknik / Bilarna som väcker störst intresse på Blocket

Bilarna som väcker störst intresse på Blocket

By Mattias Rabe

När annonserna på Blocket 2017 nu sammanställs står det klart att även begagnatmarknaden börjar söka sig åt miljöbilshållet. I topplistan över de tio populäraste sökorden 2017 hittar vi inte ”hybrid” och ”elbil”, däremot tillhör de två sökorden de som ökade mest under året i jämförelse med 2016. ”Hybrid” ökade med 40 procent och ”elbil” med 22 procent.

– Allt visar på ett ökat intresse för miljöbilar på andrahandsmarknaden. Relativt sett är utbudet av hybrid och elbilar litet, men när fler tillverkare kommer i kapp med sina hybrid- och elbilsprojekt kommer andrahandsutbudet växa sig större. I takt med att utbudet blir större blir det också en naturlig prispress där vi sannolikt kommer se fallande priser på äldre hybrid- och elbilar, säger Daniel Östlund, redaktör på Blocket/Bytbil.

Tesla årets raket
På samma vis som sökorden ”hybrid” och ”elbil” inte kom in på topplistan lyckades inte heller Tesla komma in på topplistan över mest sökta bilmärken på Blocket under 2017. Däremot ökade Tesla så pass mycket, i jämförelse med året innan, att märket är 2017 års raket med en 16-procentig ökning.

Volvo i topp
Inte helt oväntat är det Volvo som flest söker på när de letar bland Blockets bilannonser. Det svenska bilmärket ligger därmed i topp före giganten Volkswagen som föga förvånande också hamnar högt. Volkswagen har för övrigt, som vi nyss rapporterade om, slagit till med ett nytt rekord som världens största biltillverkare.

Saab avancerar
En annan svensk, Saab, avancerade på topplistan. I fjol låg Saab på plats sex. Under 2017 plockade märket in en placering till plats fem. Om det beror på större popularitet, det vill säga fler sökning på Saab, eller om andra märken har tappat förtäljer inte statistiken.

Gammal Volvo dominerade 2017
Bland de snabbast sålda bilmodellerna landade en svensk i topp, dock ingen modell av nyare snitt eftersom det var Volvo 940, som tillverkades mellan

Läs mer här: Bilarna som väcker störst intresse på Blocket

kommentarer

Titta också

Saab-boken är här!

Nu finns äntligen vår 404 sidor och 1,8 kilo tunga Saab-bok för beställning. … Läs …