Hem / Sport / Bildade kedja med Lemieux och Jagr – Old School Hockey Andreas Johansson del 1

Bildade kedja med Lemieux och Jagr – Old School Hockey Andreas Johansson del 1

By Ronnie Rönnkvist

Han har spelat både VM, OS och World Cup. Dessutom gjorde han närmare 400 matcher i NHL under sin tid som spelare. Men starten på karriären i Färjestad blev tuff och han drogs till krogen och fel sällskap. I denna första del av veckans Old School Hockey berättar Andreas Johansson om det och mycket mer – bland annat om när han trejdades till Pittsburgh och redan i första matchen fick centra Mario Lemieux och Jaromir Jagr.
— Jag var så jäkla nervös och rädd, säger han.

Andreas Johansson har gjort avtryck både som spelare och tränare i svensk hockey. Han kom att spela 377 NHL-matcher och gjorde 82 mål och totalt 170 poäng. Lägg därtill två VM-silver och två VM-brons. Men för att lära känna hockeymänniskan Andreas Johansson börjar vi resan i Hofors, ungefär fem mil från Gävle. Det är där vi inleder del 1 av 2 av OLD SCHOOL HOCKEY med Andreas Johansson.
— Vi växte upp i en lägenhet under enkla förhållanden. Utanför där låg en uterink som man spolade upp då det var kallt. Där fick jag börja åka skridskor då jag var tre eller fyra år. Mina föräldrar har berättat att jag aldrig ville komma in på kvällen, säger Andreas Johansson med ett leende då vi ses på ett café i centrala Stockholm.
— Första skridskorna var två-medars, men det ville jag inte åka på länge eftersom jag tyckte det var pinsamt. Då fick jag ett par riktiga skridskor. Sedan tjatade min pappa in mig på hockeyskolan i Hofors redan då jag var fyra och ett halvt år eftersom jag hade tjatat på honom att jag också ville börja. Jag hade det här drivet att det var så otroligt kul redan från dag ett.

Spelade även pappa, Lars, ishockey?
— Han spelade lite grann, men min förebild var

Läs mer här: Bildade kedja med Lemieux och Jagr – Old School Hockey Andreas Johansson del 1

kommentarer

Titta också

De uppges utmana om Lucas Moura

Lucas Moura vill lämna Paris Saint-Germain. Nu kopplas yttern ihop med ytterligare en storklubb. … …