Hem / Sport / Blev lagkapten direkt: ”Långsiktiga målet är att ta upp Björklöven i SHL”

Blev lagkapten direkt: ”Långsiktiga målet är att ta upp Björklöven i SHL”

By Henrik Skoglund

Det tillhör inte vanligheterna att spelare som precis värvats till ett lag blir lagkaptener. Men till årets Hockeyallsvenska är det faktiskt hela fyra nyförvärv som bär ett ”C” på bröstet. Björklövens Fredric Andersson är en av dessa.

Det är på Hockeyallsvenskans egna sajt som Björklövens nye lagkapten intervjuas. Fredric Andersson har spelat över 300 matcher i SHL och kommer närmast från Örebro.
— Jag har flyttat runt mycket i mina dagar. Bytt städer och lägenheter. När man nu skrivit på för tre år här så får man tid på sig att göra nytta på riktigt, samtidigt som jag själv får lite lugn och ro, säger han om beslutet att skriva treårskontrakt med Björklöven.

NÄRA NEGATIVT KVAL

Björklöven var ifjol en hårsmån från att tvingas kvala för sin existens i den näst högsta ligan.
— ”Löven” var väldigt bra på att göra mål ifjol, men man släppte in mest. Nu jobbar vi mycket med stabiliteten och har fokus på försvarsspelet, berättar 28-åringen.

Fredric Andersson har Gnesta som moderklubb, men spenderade hela juniortiden i Södertälje SK. En klubb han också SHL-debuterade i säsongen 2007/2008.
Sedan dess har han varvat spel i allsvenskan med SHL för diverse klubbar.
Förra säsongen inledde han i Västervik, men bytte mot slutet till Örebro. Men nu ska han alltså stanna länge i Umeå är det tänkt.
— Det långsiktiga målet är att ta upp Björklöven i SHL, det är både organisationen och publiken värda, och på tre år får man verkligen tid på sig.

The post Blev lagkapten direkt: ”Långsiktiga målet är att ta upp Björklöven i SHL” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Blev lagkapten direkt: ”Långsiktiga målet är att ta upp Björklöven i SHL”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …