Hem / Sport / Bossen bekräftar: Ny expansion nära – ”Har fått tillåtelse”

Bossen bekräftar: Ny expansion nära – ”Har fått tillåtelse”

By Måns Karlsson

Vegas Golden Knights kommer inte vara NHL:s nyaste klubb speciellt länge. Redan om ytterligare två säsonger lär Seattle vara medlem nummer 32 av NHL.
– De har fått en tillåtelse att formellt ansöka om att få ett lag, säger Gary Bettman, NHL-bossen.

Redan till säsongen 2020/2021 är tanken att ett 32:a lag ska ta plats i NHL. Sommaren 2020 ska ännu en expansionsdraft genomföras. Det är beskedet Gary Bettman släppte på en presskonferens i natt. Seattle, som ska renovera KeyArena för ungefär fem miljarder svenska kronor, är nära att få en plats.

Gary Bettman meddelade att man har fått tillåtelse om att ansöka om ett lag. Kostnaden? 650 miljoner dollar. Det är 150 miljoner dollar mer än vad det kostade för Vegas att köpa sig in i ligan.
– De har fått tillåtelse att fylla i en ansökan. Ligan har godkänt och kommer tillåta att Seattle kollar hur intresset skulle vara för att köpa säsongsbiljetter. Processen är väldigt lik den som Vegas hade, bara priset skiljer, säger NHL-bossen.
– Men det är ingen garanti att de får ett lag, tillade han även.

Bettman bekräftade också att det i nuläget bara är Seattle som är aktuella för att få ett lag. Houston, som det talats om tidigare, samt Québec är inte med som kandidater för att ta platsen. Det är Seattle eller ingenting i nuläget.
– Min känsla är att det finns ett stort sug efter NHL-hockey här. Jag är säker på att försäljningen av säsongskort kommer att nå de nivåer som krävs, säger Seattles borgmästare Jenny Durkan på en presskonferens.

1917 vann faktiskt ett lag från Seattle, Seattle Metropolitans, Stanley Cup. Det finns alltså en viss hockeyhistoria i staden. Men då får man gå väldigt, väldigt långt bak i tiden. Journalisten Gunnar Nordström hade dessutom en bokserie om målvakten Adam Lindgren, som tog steget från Sverige över till

Läs mer här: Bossen bekräftar: Ny expansion nära – ”Har fått tillåtelse”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …