Brigitte skolkar från statsbesöket

Här tar Brigitte Macron paus från det inrutade statsbesöket.

Den franska presidentfrun passade på att göra ett eget studiebesök vid en skola medan hennes make fortsatte umgås med Donald Trump.

– Jag passar alltid på att skolka lite, säger Brigitte Macron till BFMTV.

När franske presidenten Emmanuel Macron och hans hustru Brigitte Macron anlände till USA tidigare i veckan för ett officiellt tre dagar långt statsbesök i Vita huset hos amerikanske presidenten Donald Trump var det få saker som lämnades åt slumpen.

Mötet mellan de två världsledarna var planerat in i minsta detalj avslöjar Brigitte Macron.

– Det finns ett litet märke på golvet så jag ställer mig bara där jag är tillsagd att stå, säger hon till tv-kanalen RTL.

Men den franska presidentfrun lyckades ändå hitta lite egen tid då hon kunde smita ifrån de mer officiella planerna.

Macron: Känner mig inte alls som en första dam

Utbildning är ett ämne som den tidigare läraren Brigitte Macron brinner för och under onsdagen besökte hon en skola i stadsdelen Georgetown i Washington.

– Jag passar alltid på att skolka lite, säger hon till franska tv-kanalen BFMTV.

Eleverna vid skollan hyllade den franska presidentfrun, men själv har hon fortfarande svårt att se sig själv i den rollen.

– Jag känner mig inte alls som en första dam. I mitt huvud är jag Emmanuel Macrons fru, inte en presidents hustru. När jag träffar nya människor har jag inte ändrat mig alls, säger Brigitte Macron.

Under statsbesökt har Donald Trump och Emmanuel Macron bland annat diskuterat frågor som rör USA:s inställning till handel med Kina samt kärnvapenavtalet med Iran. Statsbesöket är det första som Trump stått värd för sedan han tillträdde.

LÄS MER: Macron och Trump gräver grop – och kindpussas

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brigitte-skolkar-fran-statsbesoket/

kommentarer