Bryter tystnaden om skandalsjukhuset

I onsdagens ”Bara Politik” i Expressen TV bryter det förra sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) tystnaden om skandalsjukhuset Nya Karolinska. 

– Jag kan också uppröras över delar som rapporterats, säger hon inför den direktsända utfrågningen. 

Avslöjandena om universitetssjukhuset Nya Karolinska – som av regeringen kallats världens dyraste – har avlöst varandra de senaste åren. 

Det har bland annat handlat om konsulter som kostat 700 000 kronor i månaden, misstänkt jäv, svarta löner, cancersjuka som avlidit på grund av långa köer, tekniska haverier och om skenande kostnader. 

Den 16 februari i år meddelade regeringen att en kriskommission ska granska hanteringen av Nya Karolinska. 

I kväll bryter Filippa Reinfeldt tystnaden

I Expressens politikmagasin ”Bara Politik” bryter det förra finanslandstingsrådet i Stockholms läns landsting, Filippa Reinfeldt (M), på onsdagskvällen tystnaden kring skandalsjukhuset. 

– Jag kan också uppröras över delar som rapporterats. Man ska komma ihåg att beslutet om NKS fattades i full politisk enighet utifrån att det skulle bli betydligt dyrare att renovera det befintliga Karolinska, säger hon inför den direktsända utfrågningen, och fortsätter:

– Att samtidigt flytta en verksamhet och att omorganisera hur vården bedrivs är komplicerat men att kalla det en skandal riskerar att späda på oron bland patienter. Man ser nu också att avtal förhandlas om och att en ny styrelse är på plats.

På frågan om vilka frågor som är viktigast för väljarna inför valet i höst svarar Filippa Reinfeldt: 

– Ledarskapet för Sverige och visionen om hur vi bygger vårt land vidare. När det gäller sakfrågor kommer lag och ordning, trygghet och sjukvårds- och omsorgsfrågorna att tillhöra de allra viktigaste för väljarna. Vi ser växande köer över landet och stor brist på medarbetare vilket skapar oro som måste tas på allvar. Köerna och personalbristen hänger samman.

TIDIGARE AVSNITT Här ser du ”Bara Politik” 

Filippa Reinfeldt: ”Kristersson bildar regering”

Den tidigare M-toppen tror samtidigt på den nya Moderatledaren. 

– Jag tror att Ulf Kristersson (M) kommer att bilda regering efter valet, säger hon. 

I veckans ”Bara Politik” medverkar också den förra utrikesministern Carl Bildt och Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Anders Ygeman. 

Det blir dessutom debatt om den kommande valrörelsen mellan vänsterdebattören Göran Greider och högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell. 

”Bara Politik” sänds klockan 19.00 på onsdagskvällen i Expressen TV och via Comhem, kanalplats 43. 

Onsdagens ”Bara Politik” – minut för minut

Tidigare sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm, Filippa Reinfeldt, talar för första gången ut om skandalerna på Nya Karolinska. 

Förra inrikesministern Anders Ygeman recenserar Moderaternas förslag för att lösa poliskrisen – och ex-utrikesministern Carl Bildt diskuterar Nordkorea och Donald Trump. 

Se programmet via Expressen.se, Facebook, Apple TV, Samsung smart-tv eller på kanal 43 hos Com Hem klockan 19.00 i kväll.

19.00: Programmet startar

Direktsändning från studio 1 på Expressens redaktion på Kungsholmen i Stockholm.

19.01: Filippa Reinfeldt 

Stockholms förra sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt om skandalerna på Nya Karolinska, Moderaternas nystart med Ulf Kristersson – och eventuella comebackplaner. 

19.13: Höjda polislöner

Moderaternas förslag för att lösa poliskrisen.  

19.14: Anders Ygeman

Tidigare inrikesministern om poliskrisen, IT-skandalen på Transportstyrelsen och Socialdemokraternas prioriteringar i valrörelsen. 

19.23: Backåkramötet

Så såg det ut när FN:s säkerhetsråd samlades i Backåkra i Skåne. 

19.24: Carl Bildt

Den förra utrikesministern diskuterar Donald Trump, Nordkorea och den kommande valrörelsen.  

19.34: Vallöften

Vad har riksdagspartierna lovat hittills inför valet den 9 september?

19.36: Göran Greider och Rebecca Weidmo Uvell. 

Vänsterdebattören mot högerdebattören – om den kommande valrörelsen. 

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/bryter-tystnaden-om-skandalsjukhuset/

kommentarer