C slår tillbaka mot Kristerssons kritik

Efter M-ledaren Ulf Kristerssons Facebookinlägg, i vilket han kritiserar Centerpartiet och skriver att ”en röst på M inte är en röst på C:s migrationspolitik”, svarar nu Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson.

– Det här är inte en fråga om alliansen, säger han till Expressen om den eventuella skada detta kan ge alliansen. 

Centerpartiet kommer att stödja den nya lag som regeringen lagt fram och som kommer att innebära att runt 9 000 ensamkommande kommer att få stanna i Sverige, meddelade Annie Lööf på tisdagen.  

På onsdagen skrev allianskollegan och M-ledaren Ulf Kristersson ett långt Facebookinlägg om beslutet, som han kritiserade hårt. 

”En röst på Moderaterna är alltså inte en röst på Centerns migrationspolitik” och ”Moderaterna aldrig skulle ingå i en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik”, skrev han bland annat. 

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson (C) har läst Facebookinlägget. 

– Vi skulle från Centerpartiet heller aldrig ingå i en regering som inte för en ansvarsfull migrationspolitik. Så där är vi överens. Sen vet vi att det finns olika uppfattningar i frågan om ensamkommande, men det gör det också i hur migrationspolitiken förts hela den här mandatperioden, säger han. 

De andra allianspartierna hade koll på C:s beslut

För Expressen berättar han att Centerpartiet meddelade de andra allianspartierna om att de skulle släppa igenom lagen innan presskonferensen på tisdagen. Han menar också att de andra partierna i alliansen nog hade ganska bra koll på vilket håll C lutade åt i denna fråga, utifrån deras sätt att argumentera. 

– Vi har ju haft en kontinuerlig dialog om det här. 

Kan det här skada alliansen? 

– Jag tror inte alls att det behöver skada alliansen. Det här är inte en fråga om alliansen. Det handlar om att det är ett antal tusen unga människor som kommit i kläm. 

I samband med en presskonferens på onsdagen kommenterade Ulf Kristersson sitt Facebookinlägg. Då sa han bland annat: 

– Alliansen har inte spruckit. Det är väl känt att vi tycker olika, och det här är uppenbarligen en av dem frågorna. 

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/-c-slar-tillbaka-mot-kristerssons-kritik/

kommentarer