Chaufför åtalas för mord på ung kvinna

Nu åtalas en 33-årig yrkeschaufför, misstänkt för mord efter att ha strypt en ung kvinna i en bostad i Vällingby i nordvästra Stockholm.

Mannen ringde själv till polisen och angav sig:

– Enligt min mening är det någon form av svartsjuka som ligger bakom det här, säger kammaråklagare Tomas Mattsson.

Vid åttatiden på morgonen den 8 februari i år greps den 33-årige yrkeschauffören som misstänks ha mördat sin före detta flickvän i sin lägenhet i Vällingby.

Han han hade dessförinnan själv ringt till polisen och berättat vad som hade inträffat i hans bostad under natten – hela det samtalet finns med i polisens förundersökningsmaterial.  

I förhör har mannen vidhållit att det var han som ströp exflickvännen efter att ha druckit sig berusad på folköl under kvällen och natten. 

Misstänkta motivet: svartsjuka

Motivet misstänks vara svartsjuka. 

Mannen har själv i en rättspsykiatrisk utredning, som visar att han inte lider av en allvarlig psykisk störning, berättat att han svarat i exflickvännens mobiltelefon på natten sedan hon hade somnat. Då var det en manlig bekant i andra änden. Efter det började han leta igenom kvinnans telefon – och hittade mejlkonversationer mellan henne och mannen som hade ringt.

Det här gjorde honom ursinnig. 

– Han berättar hur han har gått tillväga och när han har gjort det här, säger kammaråklagare Tomas Mattsson. De har haft ett tidigare förhållande, som har varit fram och tillbaka. Hon har befunnit sig hemma hos honom den här natten och de har diskuterat förhållandet. Då uppkom en situation, som jag menar, bygger på någon form av svartsjuka. Det här gör att han tappar fattningen och stryper henne.

Åtalar för mord

När mannen gripits hade han en alkoholhalt om 0,81 promille i blodet.

Kammaråklagare Tomas Mattsson säger att åtalet mot yrkeschauffören lämnas in till Solna tingsrätt under onsdagsförmiddagen.

– Jag kommer att åtala för mord, säger han. 

Medger han mord?

– Han har uttryckt sig på det sättet att han erkänner brott. I förhandlingen kommer han säkert att medge han har berövat henne livet, tror jag, men att det säkert blir någon form av dråpargumentation under huvudförhandlingen. 

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/chauffor-atalas-for-mord-pa-ung-kvinna/

kommentarer