Hem / Sport / Coachen om draftettans NHL-chanser: ”Vid den här tidpunkten har han förmågan att spela”

Coachen om draftettans NHL-chanser: ”Vid den här tidpunkten har han förmågan att spela”

By Anton Högsander

Nico Hischier valdes först av alla i årets draft. Nu väljer New Jersey Devils coach John Hynes att kommentera 18-åringens chanser att finnas med i truppen i den första NHL-matchen nästa säsong.
– Det är fortfarande för tidigt för att säga något. Men jag skulle säga att vid den här tidpunkten har han skicklighetsnivån och förmågan att spela, säger Hynes till NBC Sports.
– Men det är fortfarande tid kvar till vårt träningsläger. Han har en del jobb att göra, men vi kommer att ge honom en chans att vinna ett jobb.

Hischier, som ursprungligen kommer från Schweiz, spelade den här säsongen i QMJHL-laget Halifax Mooseheads. Där stod han för 86 poäng på 57 spelade matcher. Enligt han själv har han bara hunnit smälta de första upplevelserna efter draften.
– Jag tar det steg för steg. Det har bara varit ett par dagar på is än så länge. Jag fick chansen att träffa coachen och spelarna. Men jag är bara en spelare i mängden här. Mina förmågor måste bli bättre.

The post Coachen om draftettans NHL-chanser: ”Vid den här tidpunkten har han förmågan att spela” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Coachen om draftettans NHL-chanser: ”Vid den här tidpunkten har han förmågan att spela”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …