Coachlegendaren slutar – som tredje bäst genom tiderna: ”Given i Hall of Fame”

By Måns Karlsson

En av NHL:s mest profilstarka tränare genom historien tar farväl. Ken Hitchock har coachat sin sista match.
– Det var en ära att ha honom i klubben, säger Dallas ägare Tom Gaglardi.

En World Cup-titel, tre OS-guld, ett JVM-guld, en utmärkelse som NHL:s främsta tränare – och en Stanley Cup-titel. Dessutom har han tredje mest vinster i ligans 100-åriga historia. Med sin buttra och buffliga stil blev Ken Hitchock en stor profil i NHL. Nu lägger han av.

Hitchock skulle sluta redan efter förra säsongen men då han fick sparken av St.Louis mitt under säsongen kom han på andra tankar och återvände i stället till Dallas, klubben han coachade 1996 till 2002 och vann Stanley Cup med 1999. Där blev det dock en misslyckad säsong som ledde till ett missat slutspel. Nu meddelar han sin avgång. Han slutar som coach och blir i stället rådgivare för klubben.
– Ken Hitchock är en ikon när det kommer till huvudtränare. Inte bara i hockey, utan inom alla sporter, säger Dallas GM Jim Nill till nhl.com.

”GIVEN HALL OF FAME-TRÄNARE”

Hitchock hyllas också stort av Dallas ägare.
– Det var en ära att ha Ken som vår huvudtränare och det var passande att han avslutade sin karriär här hos oss.
– Han är en given Hall of Fame-tränare och han har efterlämnat ett arv i alla klubbar som han varit i, säger ägaren Tom Gaglardi.

I NHL coachade 66-åringen även Philadelphia, Columbus och St. Louis.

The post Coachlegendaren slutar – som tredje bäst genom tiderna: ”Given i Hall of Fame” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Coachlegendaren slutar – som tredje bäst genom tiderna: ”Given i Hall of Fame”

kommentarer