De kan bli årets värdefullaste i SHL

By Henrik Skoglund

På måndagsförmiddagen tillkännagav SHL vilka tre spelare som är nominerade till titeln Mest värdefulle spelare i ligan för säsongen 2017/2018. Adam Reideborn, Elias Pettersson och Ryan Lasch kommer göra upp om titeln på SHL Awards.

Det är på sin hemsida SHL meddelar att Frölundas Ryan Lasch, Växjös Elias Pettersson och Djurgårdens målvakt Adam Reideborn gör upp om titeln Mest värdefulle spelare på SHL Awards den 30 april.

ÅTERVÄNDE

Ryan Lasch återvände inför den här säsongen till Frölunda efter en säsong i schweiziska Bern. 31-åringen gjorde 55 poäng och vann Frölundas interna poängliga överlägset samtidigt som han slutade två i den totala.

Elias Pettersson kom till Växjö från Timrå och snickrade ihop smått fantastiska 56 poäng, flest av en junior under en säsong genom tiderna, och han var därmed den ende som slog Lasch på fingrarna i den totala poängligan Hela säsongen har varit som en saga för 19-åringen som dessutom kom tvåa i skytteligan med sina 24 mål.

GENOMBROTTET

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn fick sitt SHL-genombrott säsongen som var och vann målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,70 och släppte endast in 1,58 mål per match. 26-åringen var i allra högsta grad bidragande till att Djurgården trotsade förhandstipsen och slutade på en andra plats i SHL-tabellen.

The post De kan bli årets värdefullaste i SHL appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: De kan bli årets värdefullaste i SHL

kommentarer