Den största svenska målvaktstalangen på flera år – blev dubbelt historisk: ”Jag kunde inte förstå”

By Ronnie Rönnkvist

Idag reste Småkronorna iväg till JVM i Ryssland. Med på planet var målvakten Jesper Wallstedt som trots sin ringa ålder redan hunnit med en hel del mellan stolparna. Dessutom gjorde han under säsongen mål i Superelit för Västerås mot Brynäs. Till nästa säsong blir det spel i Luleå.
— Mot slutet har Luleå bland annat fått fram Filip Gustavsson samtidigt som dom börjar bli lite rutinerade på att få fram målvakter, berättar tonåringen för hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Jesper Wallstedt var 14 år blev han den yngste spelaren någonsin i en elithockeymatch i Sverige när han vaktade kassen för Västerås i J20-Superelit mot Skellefteå. Dessutom, under en match i J20 satte han en satte han vinstpucken, 4-2 med en minut kvar av matchen. Då ska vi ha i minnet att Wallstedt är målvakt. Värt att tillägga att han kanske är den största målvaktstalang vi har fått fram på många år. Wallstedt har nu hunnit fylla 15 år och säsongen är långt ifrån slut för honom. I torsdags avslutade han en turné med U17-landslaget och idag åker han iväg till U18-VM i Ryssland.
– Jag landade igår (torsdags) klockan fyra i Västerås. Jag sov hemma i natt och i morse åkte jag hit, men det är bara roligt, berättar målvaktstalangen när hockeysverige.se träffar honom för en intervju dagen innan avresan till Ryssland.

FÖLJER BRORSAN I USA

Västeråsmålvakten är inte ensam om att vara målvakt i familjen Wallstedt. Storebror Jacob, 23, spelar sedan fyra säsonger tillbaka i USA. Senaste säsongen för University of Central Oklahoma.
– Han har betytt extremt mycket för mig. När jag var liten hängde jag alltid på till hallen och var med nere i omklädningsrummen. Jag var med hela tiden och det var skitkul att kolla när han spelade. Nu följer jag honom även då han är då han är i

Läs mer här: Den största svenska målvaktstalangen på flera år – blev dubbelt historisk: ”Jag kunde inte förstå”

kommentarer