Det blev den stora vändpunkten på Skellefteås säsong: ”Vi var för många åskådare”

By Anton Edman

Skellefteå levde knappast upp till förväntningarna under grundserien. Men nu är klubben bara en match från sin sjunde SM-final på åtta år.
– Jag tycker att det hände någonting med vårt lag och vår förening tre matcher innan OS-uppehållet, säger Jimmie Ericsson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Inget annat lag har varit så dominanta i SHL under de senaste tio åren. Nu har Skellefteå AIK 3–2 i matcher i semifinalen mot Djurgården och kan vara på väg mot sin sjunde SM-final på de åtta senaste säsongerna.

Enda gången man missade att nå finalen under den här perioden var förra säsongen. Det var en klar missräkning och besvikelse när Skellefteå tappade 3–1 i matcher till förlust 3–4 i kvartsfinalen mot Frölunda. Årets säsong var inte heller varit speciellt övertygande. Åtminstone inte till en början. Laget slutade på en blygsam femte plats i grundserien. Men nu är man plötsligt bara en match från att återigen nå den där SM-finalen.
– Jag tycker att det hände någonting med vårt lag och vår förening tre matcher innan OS-uppehållet. Och från det har vi tagit stora steg, berättar veteranen Jimmie Ericsson för hockeysverige.se.

Går det att sätta fingret på vad som hände?
– Nja, poletten föll ned, svarar 38-åringen och utvecklar vad som tidigare inte fungerat.
– Vi var för många åskådare och idag gäller det att alla bidrar. Oavsett om man spelar två eller 25 minuter så måste man ändå bidra.

Jimmie Ericsson (höger) under årets semifinalserie mot Djurgården.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

”DÅ KAN MAN FÅ STORA SAKER ATT HÄNDA”

Kanske är just Jimmie Ericsson själv den stora anledningen till att den berömda poletten trillade ned för Skellefteå. För Ericsson har inte tillhört gruppen under hela den här säsongen. På grund av skadeproblem missade forward hela hösten, och gjorde årets första SHL-match i början på 2018. Ett ”nyförvärv” som fått

Läs mer här: Det blev den stora vändpunkten på Skellefteås säsong: ”Vi var för många åskådare”

kommentarer