Dinosaurietema lockade storpublik

LÖDDEKÖPINGE Bibliotekets dinosaurietema genomsyrade hela Lödde centrum under större delen av lördagen.
Konserter med pappa Kapsyl, pyssel, sagostund och bokprat om de utdöda djuren engagerade många och även kunderna i butikerna fick sig en dos av dinosauriestämningen.

Eftersom de två konserterna med Pappa Kapsyl (Carl-Otto Johansson) hölls i centrumgången utanför biblioteket fick alla handlande lördagsbesökare sig en rejäl dos av Pappa Kapsyls fyndiga texter.
”I morse när jag vaknade stod en långhals i min hall, han käkade upp mina skor, skrämde livet ur min bror”, sjöng han bland annat. Ett 70-tal barn såg den första konserten och pappa Kapsyl lockade fram många skratt. Givetvis har inte dinosaurier fruktstund utan köttstund …

I vanliga fall har inte biblioteket i Löddeköpinge öppet med bemanning på lördagarna. Den här dagen var det full fart överallt.
– Barn tycker om dinosaurier och det är ett tacksamt tema. Det är lätt att hitta på aktiviteter och vi vet också att Pappa Kapsyl och hans låt Jagad av en T-Rex är populär, berättar biblioteksassistent Åsa Liliefeldt.

Den som inte ville lyssna på berättelser på temat kunde pyssla och rita med Sissel Gustafsson från Kävlinge kulturskola.
Vid ett bord satt Erik Hultgren och färglade en dinosaurie.

– Jag har läst många böcker om

Läs mer här: Dinosaurietema lockade storpublik

kommentarer