Hem / Sport / Domarens ursäkt till Dick Axelsson: ”Vi har gjort fel”

Domarens ursäkt till Dick Axelsson: ”Vi har gjort fel”

By Anton Edman

Dick Axelsson var extremt besviken på domarna efter förlusten mot Växjö. FBK-stjärnan fick en hög klubba i ansiktet i slutet på tredje perioden. En händelse som domarna missade. I sekvensen efter kunde Växjö sedan avgöra matchen.
– Det borde ha varit en high-sticking, säger huvuddomare Daniel Winge till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Toppmötet mellan Färjestad och Växjö blev en smått galen tillställning. En målkavalkad och dessutom mycket känslor på isen. Även slutet på matchen blev minst sagt dramatiskt. Växjö kunde sätta dit 5-4 när det bara återstod en dryg minut av tredje perioden. Ett matchavgörande mål. Men det var ilska i FBK efter avgörandet. Precis i sekvensen innan 5-4-målet såg det ut som att Dick Axelsson fick en hög klubba i ansiktet.
– Vi har tittat på den i efterhand och det får han. Så där har vi gjort fel, vi missade det. Det borde ha varit en high-sticking, säger huvuddomare Daniel Winge efter slutsignalen.

Har ni pratat med Axelsson?
– Nej, jag har inte pratat med honom.
– Vi tar inte kontakt med spelare så efter matcherna. Han vet nog också om att vi har missat en hög klubba eftersom det var han som fick klubban.

I TV-intervjun efter matchen var Axelsson allt annat än nöjd.
– Det är fruktansvärt att man kan missa en sådan hög klubba i det läget. Tyvärr måste man slänga sig. Det är helt sinnessjukt, säger FBK-forwarden till C More.
– Jag måste slänga mig och det är så tråkigt. Det förstör ju bara sporten.

”SITUATIONSRUMMET KOMMER ATT TITTA PÅ DEN”

Förutom situationen med den höga klubban fanns det flera omtalade situationer i matchen. Växjö åkte på sitt andra matchstraff på kort tid. Daniel Rahimi är sedan tidigare avstängd fyra matcher för en huvudtackling. Ikväll var det Noah Welch som drog

Läs mer här: Domarens ursäkt till Dick Axelsson: ”Vi har gjort fel”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …