Hem / Sport / Dyra spelet bakom ryssens NHL-kontrakt – sägs ha blivit erbjuden svindlande lön av KHL-lag

Dyra spelet bakom ryssens NHL-kontrakt – sägs ha blivit erbjuden svindlande lön av KHL-lag

By Anton Högsander

Efter några spännande turer kring stjärnryssen Evgeny Kuznetsov plockade till slut Washington Capitals fram ett åttaårskontrakt värt hisnande 62,4 miljoner dollar. Nu avslöjar Sportsnets Elliotte Friedman spelet bakom det dyra kontraktet.

Enligt Friedman hade KHL-laget SKA St. Petersburg ett rejält finger med i spelet och var det laget som trissade upp summor.
– Jag tror att Washington försökte få Evgeny Kuznetsov runt 6 miljoner dollar, men förstod att det inte skulle hända. Ryssland vet att det var en enorm möjlighet att äntligen vinna ett OS-guld, så de gick ut hårt för att få hem spelare, säger han och fortsätter:
– Det är nästan omöjligt att påvisa vad Kuznetsov fick för anbud, men rykten säger att det handlade om 10 miljoner dollar för en säsong och 20 miljoner dollar för två säsonger.

DUMPADE MARCUS JOHANSSON
Istället för att 25-årigen valde att flytta hem till Ryssland bestämde han sig alltså för att stanna kvar i Washington. För klubbens del innebar dock den ökade löneförhandlingen att man var tvungna att dumpa Marcus Johansson till New Jersey Devils för att frigöra utrymme mot lönetaket. Enligt rykten ska Washington ha hoppats på en lägre summa pengar för Kuznetsov, men KHL-laget SKA piskade alltså upp ryssens lön rejält.

Under den här säsongen noterades Kuznetsov för 59 poäng på 82 spelade matcher. Han har totalt spelat 261 NHL-matcher och har i skrivandet stund ett snitt på 0,7 poäng per spelad match.

The post Dyra spelet bakom ryssens NHL-kontrakt – sägs ha blivit erbjuden svindlande lön av KHL-lag appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Dyra spelet bakom ryssens NHL-kontrakt – sägs ha blivit erbjuden svindlande lön av KHL-lag

kommentarer

Titta också

Poängmaskinen sköt Tampa närmare avancemang

By Henrik Skoglund Tampa ordnade fram tre matchbollar i åttondelen mot New Jersey när de …