Efter avancemanget – spelarna kom fulla till träning: ”Helt oacceptabelt”

By Uffe Bodin

Med en match kvar av kvalet till Hockeyettan är Kalmar HC redan klara för avancemang. Inför den avslutande matchen mot Mörrum dök två av lagets spelare upp berusade till en träning, rapporterar Barometern.
– Det rimmar inte alls med den proffsighet vi ska ha, säger klubbens ordförande till tidningen.

Hårdsatsande Kalmar HC nådde sitt mål härom dagen. Måndagens 6–0-seger i bortamötet med Borås innebär att man spelar i Hockeyettan säsongen 2018/19.

Men firandet efter avancemanget har fått konsekvenser. Inför dagens avslutande kvalmatch mot Mörrum dök två av lagets spelare upp berusade till träning. Det uppskattades inte av klubbledningen.
– Jag är jättebesviken. Vi har haft klara regler för alkohol och hur vi förbereder oss inför match hela säsongen och det har fungerat jättebra. Jag kan tycka att det var okej att spelarna firade i måndags när vi säkrade seriesegern men att de sedan är i sådant skick på tisdagen rimmar inte alls med den proffsighet vi ska ha i Kalmar HC, säger klubbens ordförande Tobias Johansson till Barometern.

EN FÅR SPELA – EN STÄNGS AV

Spelarna skickades hem efter incidenten, men en av dem finns ändå på isen i kvällens match.
– Han har visat ånger och bett om ursäkt. Han är rakryggad och står för det han gjort och alla kan göra misstag. Det kan vara en faktor som gör att vi låter honom spela, säger Tobias Johansson till Barometern.

Den andre spelaren ska enligt Johansson inte ha visat prov på samma ånger och kommer därför inte att spela i kväll.
– Det här är helt oacceptabelt och inte förenligt med vad vi står för, säger han.

Kalmar har vunnit åtta av nio matcher i kvalspelet till Hockeyettan. Mörrum är tvåa i den södra kvalserien, men har fortfarande chans att ta steget upp i Hockeyettan om man blir en av de bästa tvåorna i kvalet.

The

Läs mer här: Efter avancemanget – spelarna kom fulla till träning: ”Helt oacceptabelt”

kommentarer