Efter familjetragedin – nu avslutar Erik Karlsson säsongen

By Uffe Bodin

Erik Karlsson kan ha spelat sin sista match för Ottawa Senators. Sent i går kom beskedet att han inte spelar mer den här säsongen. Detta för att tillbringa tid med hustrun Melinda efter parets familjetragedi förra månaden.

När Ottawa Senators föll med 5–6 mot Winnipeg Jets hemma i Canadian Tire Center på måndagen plockade Erik Karlsson upp pucken efter slutsignalen och stoppade den i byxorna.

Handlingen sågs som symbolisk då det var säsongens sista hemmamatch – och kanske även hans sista match i arenan som Ottawa Senators-spelare.
– Jag var i närheten och såg att pucken låg i målet, så jag plockade upp den och tog beslutet för att behålla den, sade Karlsson till TSN och avfärdade att han skulle ha haft en baktanke med att plocka upp pucken.

FÖRVÄNTAS BLI TREJDAD TILL SOMMAREN

Redan i samband med trade deadline i slutet av februari ryktades Karlsson vara på väg att bli trejdad. Mycket tyder också på att den trejden kommer att bli av till sommaren, även om Ottawa sagt att man kommer att erbjuda svensken nytt kontrakt.

Om det blir en trejd i juni har Karlsson spelat sin sista match för Ottawa Senators. Sent i går kväll kom nämligen beskedet att han inte kommer att spela någon av lagets avslutande tre bortamatcher den här säsongen.

Anledningen till att han ställer in resten av säsongen är att han vill tillbringa tid med hustrun Melinda för att sörja den ofödde sonen Axels bortgång förra månaden. Hustrun drabbades av missfall sent i graviditeten.

Erik Karlsson avslutar därmed säsongen 2017/18 med nio mål och 62 poäng på 71 matcher.

The post Efter familjetragedin – nu avslutar Erik Karlsson säsongen appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Efter familjetragedin – nu avslutar Erik Karlsson säsongen

kommentarer