Hem / Sport / Efter jätteraset: ”Spelat professionell ishockey i 20 år – aldrig varit del av något liknande”

Efter jätteraset: ”Spelat professionell ishockey i 20 år – aldrig varit del av något liknande”

By Anton Högsander

Spelarna i Detroit Red Wings hade nog svårt att sova efter nattens möte med Montreal Canadiens. Laget föll ihop totalt och förlorade med hela 1-10.
– Vi skämde ut alla som någonsin har spelat med det vingklädda hjulet som matchtröja. Nu måste vi leva med det, sa en generad Henrik Zetterberg efter genomklappningen.

Den rutinerade svensken var tydlig med att förlusten inte på något sätt var okej. Inför den samlade presskåren satte han ord på det som precis hade hänt.
– Det är pinsamt. Jag vet egentligen inte var jag ska börja. Jag har spelat professionell ishockey i 20 år nu och jag tror aldrig jag har varit en del av någonting liknande, sa Henrik Zetterberg.

Efter en tung första period – där Paul Byron och Nicolas Deslauriers gav hemmalaget Montreal ledningen – fortsatte Red Wings att läcka in mål i mittperioden. Men trots att det stod 6-0, bland annat efter att Jacob de la Rose gjort säsongens första mål samt sin tredje passningspoäng, tryckte Montreal dit fyra puckar till i den tredje perioden.

”DET BARA RASAR INUTI DIG SJÄLV”

Tröstmålet för Red Wings kom genom Luke Glendening när det var drygt tio minuter kvar av matchen.
– Ärligt talat, nu precis efter matchen, vet jag inte vad jag ska säga. För att vara helt ärlig. Det bara rasar inuti dig själv. Med det sagt kan vi inte sitta och tycka synd om oss själva. Det funkar inte så, sa Niklas Kronwall efter krossen.

I Montreal-lägret var det desto gladare tongångar.
– Vi har fortsatt prata om det, fortsatt trott på det, men vi har blivit frustrerade när resultaten inte gått vår väg. Nu när resultaten gör det känner man sig mer stärkt. Samtidigt

Läs mer här: Efter jätteraset: ”Spelat professionell ishockey i 20 år – aldrig varit del av något liknande”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …