Efter kvaldramat – nu lämnar han KHK för Timrå: ”Gjort en häftig resa”

By Uffe Bodin

Härom veckan var Mattias Guter med om att åka ur SHL med Karlskrona efter kvarförlusten mot Timrå. I dag blev forwarden klar för samma Timrå.
– Han rutin från SHL blir väldigt viktig för laget, säger sportchefen Kent Norberg om nyförvärvet.

Mattias Guter har varit en av Karlskronas främsta spelare under lagets treåriga sejour i SHL. Efter 19 mål och 32 poäng under första säsongen i klubben sjönk hans utdelning undan för undan, från 15 mål och 26 poäng i fjol till 13 mål och 23 poäng den gångna säsongen.

Efter degraderingen till SHL står det klart att han lämnar KHK. I dag kom beskedet att 29-åringen i stället går till Timrå, klubben som skickade bort Karlskrona från sin SHL-plats.
– Mattias är en spelskicklig spelare som kan göra mål. Han har ett par säsonger i SHL bakom sig nu där han har visat att han är en SHL-spelare. Sen så blir även hans rutin från SHL väldigt viktig i laget, säger sportchefen Kent Norberg om Guter.

Mattias Guter har spelat 182 SHL-matcher för Djurgården, Leksand och KHK och svarat för 57 mål och 97 poäng.
– Det känns väldigt spännande att bli en del av Timrå IK. De har gjort en häftig resa de senaste åren och fick krydda det med ett SHL-avancemang. Det ska bli kul att träffa alla människor i och runt laget och jag ser fram emot att få åka in på isen inför fullsatta läktare i NHK Arena i höst, säger han om klubbvalet.

The post Efter kvaldramat – nu lämnar han KHK för Timrå: ”Gjort en häftig resa” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Efter kvaldramat – nu lämnar han KHK för Timrå: ”Gjort en häftig resa”

kommentarer