Efter Stanley Cup-missen – nu får coachingstaben sparken

By Uffe Bodin

Calgary Flames gör rent hus i sin coachingstab. Efter slutspelsmissen får både huvudcoachen Glen Gulutzan och hans assisterande coacher Dave Cameron och Paul Jerrard sparken.

Säsongen blev inte vad Calgary Flames hade hoppats på. Efter att ha kvalificerat sig för slutspel förra säsongen var förhoppningen att laget skulle ta ytterligare ett kliv i år, men i stället missade klubben slutspel för sjunde gången på de senaste nio säsongerna.

I går fick det konsekvenser. Då meddelade general managern Brad Treliving att klubbens tre coacher får gå. Huvudcoachen Glen Gulutzan och hans assistenter Dave Cameron och Paul Jerrard gick alla miste om sina jobb.
– Vi fick inte vårt lag att spela på den nivån det behövde spela. Jag tycker att vi underpresterade. Jag tycker att vi hade en grupp spelare som underpresterade, sade Treliving vid en presskonferens sent i går kväll.

Treliving anställdes av Flames inför förra säsongen. Under sitt första år i klubben plockade man 93 poäng och tog sig till första rundan, där Anaheim Ducks blev för svåra. I år blev det bara 84 poäng och en femteplats i Pacific Division. Han hade ett år kvar på kontraktet med Flames.
– En sådan här dag känner man som spelare att man har svikit sina coacher. Man känner sig ansvarig. Jag vet att det låter enkelt, men det är ingen bra känsla, tro mig, säger Calgarys back och lagkapten Mark Giordano.

Jakten på en ny tränare har inletts.

The post Efter Stanley Cup-missen – nu får coachingstaben sparken appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Efter Stanley Cup-missen – nu får coachingstaben sparken

kommentarer