Efterlängtad utdelning i powerplay – då krossade Djurgården Mora

By Uffe Bodin

Bara ett powerplay-mål på 17 försök. Då fick Djurgården efterlängtad utdelning i hemmamötet med Mora. Det bäddade för en 6–0-seger efter en riktig urladdning på Hovet.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter fyra raka vinster åkte Djurgården åkte på en neslig förlust mot Färjestad i torsdags. Lördagens möte med Mora blev ett snabbt språng tillbaka till vinnarspåret för stockholmarna. Det blev nämligen en rejäl urladdning på Hovet. Och det var i powerplay man inledde den.

Djurgården kom in i matchen med SHL:s sämsta utdelning i numerärt överläge. Efter att bara ha gjort ett (!) mål på 17 försök under de inledande åtta matcherna skickade Andreas Engqvist in ledningsmålet efter förarbete av Marcus Högström. Det var samme Engqvist som gjorde djurgårdarnas första powerplay-mål för säsongen i 6–2-segern mot Rögle 5 oktober.

BRÄNDE POWERPLAY – DÅ BLEV MORA BRÄNDA

I den andra perioden hade Mora sina chanser att komma in i matchen, men Joacim Eriksson i hemmakassen gjorde en stark period med elva räddningar. I stället styrde Henrik Eriksson in ett backskott från Högström. När Mora inte lyckades konvertera ett powerplay till en reducering därefter punkterade Djurgården matchen.

Alexander Falk krutade in 3–0 efter fint förarbete av bröderna Jonathan och Marcus Davidsson. Sedan var Morabacken Viktor Amnér som kladdade med pucken i egen zon, vilket banade väg för Lukas Vejdemos 4–0 i numerärt underläge.

I tredje perioden avrundade Andreas Engqvist och Niclas Bergfors målskyttet med varsin fullträff. 6–0 och tillika en av SHL:s hittills största utklassningar för säsongen.

The post Efterlängtad utdelning i powerplay – då krossade Djurgården Mora appeared first on Hockeysverige.