EM-bossens specialtjänst: Fria resor och hotellnätter

Fria resor och betalda hotellnätter. Och arbetsplatsen i hemmet.

Ridsportprofilen och tidigare EM-generalen Tomas Torgersen har lyckats förhandla fram skräddarsydda anställningsvillkor med Göteborgs kommun.

– Som vid alla anställningar är det ett förhandlingsförfarande, säger Lotta Nibell, vd för kommunala eventbolaget Got Event.

Tomas Torgersen var konsulten som fick uppdraget att skriva den första förstudien inför Ridsport EM i Göteborg. Med en kalkyl som förutspådde en vinstaffär för skattebetalarna, men facit blev i stället 60 miljoner i förlust. 

Som GT kunnat berätta tidigare rekryterades sedan Tomas Torgersen som tävlingsledare för samma mästerskap – då som anställd av Göteborgs kommuns eventbolag Got Event. 

Det skedde med förmånliga villkor – som han fortfarande har i dag, då ridsport-EM är över.

Ett Ridsport-EM med goda sportsliga framgångar – men ett ekonomiskt haveri.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Fria resor från hemmet

– Det var en diskussion där vi kom överens om det. Du får ta det med min chef. Det kan inte jag som anställd uttala mig om, säger Tomas Torgersen då villkoren kommer på tal.

Det är i bilagor till Torgersens senaste anställningsavtal som villkoren finns nedskrivna: 

• Tomas Torgersen har sin arbetsplats i hemmet utanför Västerås med en uttalad möjlighet att även ta olika sidouppdrag.

• Han har fria resor med ett årskort på SJ betalt av det kommunala bolaget. 

• Han har även rätt till betalda hotellnätter på Hotell Örgryte i Göteborg

Lotta Nibell: ”Ett förhandlingsförfarande”

Lotta Nibell är vd för Got Event: 

– Som vid alla anställningar är det ett förhandlingsförfarande. Alternativet skulle ju ha kunnat vara ett annat löneläge, säger Lotta Nibell. 

Förmånerna sattes på pränt första gången i samband med att Tomas Torgersen blev anställd på heltid som tävlingsledare för både ridsport-EM och Gothenburg Horse Show.

Lotta Nibell, vd Got Event.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två världscupfinaler

I dag är Tomas Torgersen så kallad utvecklingsledare på deltid, på 70 procent, för Gothenburg Horse Show med samma villkor. Den motsvarande heltidslönen är på 63 384 kronor, i 2017 års löneläge. Enligt avtalet ska sysselsättningsgraden diskuteras varje år. 

Lotta Nibell återkommer till att det rör sig om förhandlingsfrågor men uppger också att Tomas Torgersen fått ansvar för att utöver Gothenburg Horse Show utveckla två världscupfinaler 2019 och 2021 – också i Göteborg. 

Hotellnätterna på Hotell Örgryte ersätts enligt avtalet mot kvitto, med som mest 700 kronor. Eventuella sidouppdrag ska också stämmas av med Got Events evenemangschef.

Källa: https://www.expressen.se/gt/sport/fria-resor-och-hotellnatter-em-bossens-specialtjanst-/

kommentarer