En av miljonvinnarna hittad – men en saknas fortfarande

Svenska spel har sökte med ljus och lykta. Mål: Att hitta de två okända vinnarna som var och en plockat hem tio miljoner kronor i Kristianstad.

Nu är en av dessa hittad, och Svenska spel ger inte upp.

– Jag är säker på att det är någon som inte känner till det, som inte vet att det ligger tio miljoner och väntar, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel. 

I flera veckor har de ansvariga på Svenska spel jagat inte mindre än två okända mångmiljonärer. 

Den 4 april plockade en man i Kristianstad hem tio miljoner kronor på joker efter att ha spelat för 28 kronor – tre rader på respektive lotto 1 och lotto 2, och tio kronor på joker.

Den 14 april log åter lyckan mot nordöstra Skåne då en okänd vinnare spela tolv rader lotto för 72 kronor och joker för en tia på Ica Maxi Stormarknad i Kristianstad – och vann tio miljoner kronor.

– Inom loppet av tio dagar så sitter två jokernummer, insats under hundra kronor och bägge spelade i Kristianstad. Bara det är synnerligen osannolikt, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vad skulle göra om du vann 10 miljoner?Eva Walder, 62, butikskonsulent, Vitaby:– Jag skulle skänka en del till Läkare utan gränser och Smileprojektet för det ligger mig varmt om hjärtat. Och jag skulle fixa till huset och unna mig och mina tre pojkar en semester, de skulle nog vilja ha lite storstadspuls och strand skulle jag kunna tänka mig.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Åkte till Kristianstad

Svenska spel ringde förtvivlat dag efter dag för att få tag på vinnarna, utan resultat. Det blev dags att agera.

– Vi tänkte att vi åker ner till Kristianstad, bjuder på tårta och snackar upp det här lite.

Sagt och gjort, men inför besöket Kristianstad i dag fick Pierre Jonsson ett meddelande.

– Vi tittade på alla kundnummer och dubbelkollade allt, och det stämde. 

Vinnarna visade sig vara ett par i 50-årsåldern som kunde möta upp Pierre Jonsson på banken. 

– De hade inte riktigt förstått vad som hänt. Men de hade hunnit varit och tjuvkikat på Svenska spels spektakel i Ica Maxi, när de i alla fall var och storhandlade.

– De kunde inte riktigt hålla sig.

Brinner inte inne

Vad de lyckliga vinnarna ska köra med alla pengar är oklart, men ett par utsvävningar är redan spikade.

– De skulle köpa en slips till mannen och en ny värmepanna, säger Pierre Jonsson.

Men en tiomiljonersvinnare återstår alltså att finna. Enligt Pierre Jonsson så sätter man in det tunga artilleriet när en månad har gått sedan vinstan, i detta fall alltså i början av maj.

– Det rör sig nog med största säkerhet om en person som inte vet om vad som hänt, någon som är bortrest eller jobbar på distans eller så. Det är någon som inte vet om att det ligger tio miljoner och väntar.

Vad skulle göra om du vann 10 miljoner?Pernilla Klint, 45, skötare, Kristianstad:– Jag skulle köpa mig ett hus på landet, harmonin och friden på landet är underbart. Jag skulle nog säga upp mig också tillägger Pernilla med ett stort leende.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

En sak är klar, vinsten kommer inte at brinna inne, även om det dröjer flera år innan den rättmätige vinnaren kan lokaliseras.

– Det gör den inte. Så var det dock förr om åren. Det finns ett tillfälle då en storvinst på tio miljoner som brann inne, i Göteborg. Det är tufft, vi vill ju att pengarna ska betalas ut, säger Pierre Jonsson.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/en-av-miljonvinnarna-hittad-men-en-saknas-fortfarande/

kommentarer