”En röst på M är inte en röst på C:s migrationspolitik”

”Moderaterna skulle aldrig ingå i en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik”, skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Facebook. 

Detta efter att Centerpartiet under tisdagen berättade att de kommer att släppa igenom regeringens lagförslag om att låta 9 000 ensamkommande stanna. 

På tisdagen stod det klart att Centerpartiet kommer att stödja den nya lag som regeringen lagt fram, som kommer att innebära att runt 9 000 ensamkommande kommer att få stanna i Sverige. 

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, sa Annie Lööf på en presskonferens. 

SD: Moderaterna borde lämna alliansen

Beslutet var både de andra allianspartierna och Sverigedemokraterna starkt kritiska till och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ansåg att M-ledaren Ulf Kristersson nu måste agera.

– Det enda rimliga är att Moderaterna väljer att lämna alliansen efter ett sådant här besked, sa Åkesson till Expressen då.

Nu kommenterar M-ledaren Ulf Kristersson C:s besked på sin Facebooksida: 

”Allt detta är naturligtvis djupt olyckligt. I sak – för att Sverige på nytt skapar osäkerhet om långsiktigheten och hållbarheten i svensk migrationspolitik. Det är inte vad vårt land nu behöver. Men också i form – för att svensk politik devalverar värdet av rättssäkerhet i lagstiftningen”, skriver han. 

Kristersson: ”Alliansen större än detta riksdagsbeslut”

Vidare tar han upp frågan om det framtida samarbetet för Alliansen, som i och med Centerpartiets beslut kommit att ifrågasättas. Han skriver att han och Moderaterna aldrig skulle ingå i en regering som inte kan föra en ansvarsfull migrations- och integrationspolitik. 

”En röst på Moderaterna är alltså inte en röst på Centerns migrationspolitik. Alliansen är samtidigt mycket större än enbart just detta riksdagsbeslut. Och den saken har inte heller ändrats. Nu är det snart val. Ytterst är det väljarna som bestämmer”, skriver han. 

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/-kristerssons-harda-kritik-efter-centerns-besked/

kommentarer