Hem / Sport / En till Ekman-Larsson som börjar göra avtryck i Nordamerika: ”Är jättepositivt överraskade”

En till Ekman-Larsson som börjar göra avtryck i Nordamerika: ”Är jättepositivt överraskade”

By Ronnie Rönnkvist

Oliver Ekman-Larsson är Arizonas överlägset största stjärna. I klubbens AHL-lag har Kevin Ekman-Larsson slagit sig in – och gjort bra ifrån sig.
– Jag var med hela vägen ut på NHL-campen, berättar lillebror Kevin för hockeysverige.se.

Kevin Ekman-Larsson har varit Tingsryd troget mer eller mindre hela sin karriär. Mellan 2011 0ch 2013 gjorde han två säsonger i Leksands juniorverksamhet samtidigt som hans bror Oliver spelade i klubben. Men efter att ha gjort en väldigt fin säsong 2016/17 valde 22-åringen att lämna Tingsryd inför årets säsong. Han kom i stället att hamna, precis som sin bror, hamna i Arizonas organisation.
– Jag ville testa något nytt redan tidigare, men det har inte funnits tillfälle att lämna Tingsryd. Senaste åren har jag ändå velat vara kvar på hemmaplan, berättar Kevin Ekman-Larsson för hockeysverige.se inför helgens matcher med AHL-laget Tucson Roadrunners mot Ontario Reign (4-6) San Diego Gulls (4-2)
– Det var lite snack om att jag skulle åka över redan i slutet av förra säsongen, men då gick mamma bort så det var inget bra tillfälle att åka. Nu ville man testa mig inför den här säsongen och då tänkte jag att det var ett bra tillfälle att testa.

Du är på samma ställe som din bror Oliver, hur mycket har det påverkat ditt val av organisation?
– Jag vet inte om det påverkat så mycket. Visst, han är ett stort namn och allt det där, men nu har man testat mig och jag är kvar här i AHL. Dom har varit jättepositivt överraskade, vilket är kul.
– Jag var med hela vägen ut på NHL-campen och fick spela mot Anaheim. Det var givetvis jättekul och dessutom gick det ganska bra i den matchen. Egentligen skulle jag och Oliver ha bildat backpar, men han blev skadad i knäet matchen innan.

Hur upplevde du steget från

Läs mer här: En till Ekman-Larsson som börjar göra avtryck i Nordamerika: ”Är jättepositivt överraskade”

kommentarer

Titta också

Vettel: Usual tyres in Spain would’ve been ‘even worse’ for Ferrari

Sebastian Vettel believes Pirelli made "the correct call" in bringing thinner-tread...