Ett blågult powerplay som kan bli guld värt: ”Det fungerar skitbra”

By Anton Edman

Ett fruktat vapen. Sveriges powerplay blev återigen avgörande när Tjeckien besegrades med 3-1.
– Vi har egentligen inte tränat så mycket på det, säger förbundskapten Tomas Montén efter två nya mål i numerärt överläge.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Rasmus Dahlin, Alexander Nylander, Fabian Zetterlund, Lias Andersson och Elias Pettersson. Årets svenska JVM-lag har en ruggig förstauppställning i powerplay. Redan i första matchen mot Vitryssland gjorde Juniorkronorna två mål i den spelformen. Mot Tjeckien var det återigen powerplay som blev avgörande. Två nya mål med en man mer var nyckeln till 3-1-segern.
– Jag tycker vi spelar bra. Vi har bra puckkontroll, bra fart på pucken och gör det svårt för motståndarna, säger Elias Pettersson som gjorde Sveriges 1-0-mål i just powerplay.
– Vi försöker att vara farliga från alla fem spelare på isen i den spelformen. Det kan vara skott från mig, Nyllet, Dahlin och även där nere från Lias och Zetterlund.

”ALLA VET SIN POSITION”

Sverige andra mål i powerplay svarade Alexander Nylander för. Förra årets poängkung i JVM fick äntligen skriva in sig i målprotokollet.
– Vi har riktigt bra powerplay, slår han fast.
– Alla vet sin position och det fungerar skitbra. Vi har några skickliga spelare och det är skönt. Vi jobbar väldigt bra tillsammans.

Nylander gör sin tredje JVM-turnering för Sverige. Frågan är om han har varit med om ett mer giftigt powerplay från svensk sida.

Hur bra är årets powerplay om du jämför med tidigare år?
– Jag tycker att det är riktigt bra i år. När brorsan var med kommer jag ihåg att de också hade riktigt bra ”PP”. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick för dem men det här är farligt och vi kan göra det ännu bättre tycker jag.

Elias Pettersson (vänster) och

Läs mer här: Ett blågult powerplay som kan bli guld värt: ”Det fungerar skitbra”

kommentarer